Lemezismertetők

DESTINITY – The Inside

Kiadó: Lifeforce Records

Weboldal: www.destinity.net

Kiadás éve: 2008

Stílus: Thrash / Death

 

 

 

 

A ’96- ban alakult francia Destinity eddig számos kiadvánnyal rendelkezik, amiket a francia underground Adipocere Records gondozott, de immár a legújabb, sorban negyediklemezt a német Lifeforce Records gondozza, ami egyértelműen egy újabb szintre lépés a zenekarnak. Azért le kell szögezni, eddig sem mehetett el ez a zenekar az underground zenehallgatók füle mellett, hiszen olyan bandákkal turnéztak együtt, mint pl.: a Decapitated, az Enthroned, Immolation vagy a Cradle of Filth. Ez a lemez 2007- ben került felvételre, bár igaz, csak most került nemrég kiadásra. Tulajdonképpen ez az első anyag, ami világszerte kijön a lemezboltokban. Az “Inside” névre hallgató lemezt a metal berkekben abszolút nem ismeretlen Jacob Hansen-nél vették fel, aki eddig olyan bandákkal is dolgozott, mint a Mercenary, a Deadlock vagy a Raunchy.
Eddig is hasonló stílusban nyomta a banda, de ezzel a lemezzel még egy lapáttal rátettek.

A soundra nem lehet kifogás, nagyon megdörren az anyag. A “My senseless theory” egyből gyalul duplázós thrashes témahalmazával. Az ének death metálos, ami ehhez a melodic death hatásokat sem mellőző zenéhez abszolút illik. Hihetetlen, hogy nem tartalmaz semmi extra dolgokat eme zene, de mégis leszakítja a fejemet. Felüti a fejét egy zongoratéma is a szám közben, ami remek hangulatkorbácsolásként hat. A deathes hörgések mellett üvöltések is megtalálhatóak a zenében, illetve tiszta ének is, ami a dobos ( ! ) Morteus által van prezentálva. A második szám (“Murder within”) adagol nekünk énekhez hasonlító részeket, ami inkább csorda ének megoldásban operál. Abszolút előtérben vannak a thrashesebb elemek, amik tagadhatatlanok. Néha, bizonyos részeknél még sokszor párhuzamokat találok a mai metalcore zenekarokkal (sok résznél beugrik a Heaven shall burn, de azért nem az a fő jellemző), ami nem hátrány, mert ők is modernebb megközelítésben nyomják. A dallamos énekléseknél a Raunchy neve ugrik be. Melodikus a zene, de azért tömény az összkép így is. Remek szólókkal tarkított thrashes részek is operálnak a srácok, amik még a legnagyobbakat is megszégyenítik.

Sok Lifeforce-os banda egy stílusban nyomul, persze van egy pár kivétel, ami nem ilyen modern metálosabb témákat puffogtat. A “Thousand falling skies”-ban remek komolyzenei elemek is felütik a fejüket, amik színesítik a zenét. Remek. Eléggé egyben van a produkció. Nem igazán lehet rossz szót mondani rá. Talán annyit, hogy tömény az anyag, de aki nem bírja az ilyen zenét, az ne is járjon utána. Szerintem ebbe a 10 számba remekül belepakolták, hogyan kell kompromisszummentesen, de mégis dallamokkal telepakoltan death / thrasht játszani. Nagyon tetszenek a hangulatfokozáshoz elengedhetetlen szinti témák, amik tényleg csak egy kis színt visznek a hangulatba. Mindenkinek csak ajánlani tudom a lemezt, mert elég rendesen odapakol. Élőben szívesen megnézném őket.

Tracklist:

1. My senseless theory
2. Murder within”
3. Thing I will never feel
4. Still remember
5. A thousand falling skies
6. Inhuman Corrosive report
7. Ready to leave
8. Enemy process
9. Escaping reality
10. The inside

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek