Lemezismertetők

DEUS MORTEM – Darknessence EP

Kiadó: Witching Hour Prod.

Weboldal: http://deusmortem.com

Kiadás éve: 2011

Stílus: Black Metal

Brief Sum: Totally brutal and satanic attack from Polish fields; Deus Mortem’s first EP, Darknessence is an absolutely professional work for the fanatics of Urgehal, Watain and Tsjuder. Do not miss it! 

Azt hittem, leesik az állam, amikor meghallottam a Deus Mortem első EP-jét, Daknessence címmel. Ők találták el azt a stílust, ami mindig is halálos kedvencem volt; gonosz riffek, durván elkapott ének, pörgős tempó! Mivel az EP maga kettő számból áll, túl sokat nem lehet róla nyilatkozni, ám nézzük a tényeket!
2008-as alakulásukat N.-nek, illetve I.-nek köszönhetjük. Főleg a sátánizmus, pusztulás, okkultizmus a fő témájuk, amit olyan lendülettel és erővel párosítottak, amire tényleg csak tátott szájjal lehet bambulni. Természetesen felfedezhető, ismerős és jellemző zenekarok elemeiből dolgoznak, ilyen az Urgehal, Tsjuder, Watain, illetve a Beastcraft. De ezeket olyan mesteri szinten keresztezték, hogy már-már szinte egyedi lett a végeredmény. Mindig is az ilyen dinamikus Blackeket favorizáltam, nagyon magával húzó, nincs egy pillanat, amikor az ember ne kezdene el rá headbangelni!
Amennyiben szakmai szemmel kell néznünk, nos: az első, Receiving the Impurity of Jeh névvel illetett szerzemény teljes mértékig saját, míg a második egy Sigh feldolgozás, ami nem mellesleg vérprofin sikerült, nevezetesen a The Knell. A felvétel nagyon jó minőségű, egyáltalán nem zajos, jók a gitártémák, változatosak, nem monoton. Dob terén minden előkerül; a gyorsabb, főleg Tsjuder-re jellemző pörgetések, a lassabb Beastcraft effektek, egyszóval minden, ami erre a stílusra, pontosabban a Black Metalon belül erre az „alstílusra” jellemző (hiszen több, különböző Blacket is meg tudunk különböztetni, egy Darkthrone köszönőviszonyban sincs egy Dark Funerallal, vagy egy Negatorral).
Kevés albumra tudom ezt mondani, de ez KÖTELEZŐ darab mindenkinek, aki Black Metal-t hallgat!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Receiving the Impurity of Jeh
2. The Knell (Sigh cover)

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

DEUS MORTEM – Emanations of The Black Light

Equimanthorn

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek