Lemezismertetők

DIE VERBANNTEN KINDER EVAS – Dusk And Void Became Alive

Kiadó: Napalm Records

Weboldal: www.dvke.info

Kiadás éve: 2006

Stílus: Darkwave

 

 

 

 

Eljött számomra a várva várt nagy pillanat, már 7 év telt el az előző album megjelenése óta, már azt hittem nem is fogok többé új dalokat hallani. Majdnem 10 évvel ezelőtt ismertem meg a bandát. Megszereztem a „Come heavy sleep” lemezt és annyira beleszerelmesedtem eme szépséges gyönyörbe, hogy máig is nagy rajongója vagyok a bandának. Aztán nagy lemezvadászatra indultam, hogy megvegyem az első albumukat, azt hittem már soha nem sikerül, kb. 1 év alatt tudtam csak megvásárolni. Kicsit még másabb hangzással és zenei motívumukkal rendelkezett, de ez is megérte a lemez árát.

Pár év múlva megjelent a következő „In Darkness Let Me Dwell” albumuk, ez is ugyanolyan mély nyomott hagyott bennem és továbbra is megmaradt az egyik legkedveltebb lemezeim közé. Jelen pillanatban, pedig itt vagyunk, hallgatom az új lemezt. Talán ha összekevernénk a Come heavy… és az In darkness… lemezt, valami ilyesmi zenét kapnánk. Tehát szerencsére semmilyen negatív változás nem érte a bandát. Gyönyörű szépen egybeolvadnak a középkori és a bőséges klasszikus operai hatások. Mindezt egy iszonyatos mély melankóliával vegyítve érezhetjük át, aminek a hallgatása végén teljesen hatása alá kerülünk. Van jó néhány emlékezetes hang, effektek a dalokban, amit már korábban is megkedvelt a zenehallgató. Richard is Christina ismét nagyon nagyot alkotott. A zene lényegében elég egyszerű, Leaderer szépséges zongora munkájára, Christina felszárnyaló operai hanggal, érző szívvel énekel.

Természetesen azért más elemeket s megtalálhatunk, csak ezek a legjellemzőbb részek. Néhol Leaderer hangját is meghallhatjuk, amely ismét élményben gazdag világot tár elénk. Ezt a szép zenét egy üstdob-ütőhangszer kíséri végig, amely egy csomó melankolikus érzetet ad a zenének. A „Dusk And Void Became Alive” számai igazán ütősek és számomra minden szám tökéletes, de mondjuk, lehet elég elvakult vagyok a DVKE muzsikájával, mert mindig is nagy kedvenceim voltak.

Tracklist:

1. Dusk And Void Became Alive
2. Mistrust
3. Winters Night
4. Unquiet Thoughts
5. Cease To Breath
6. Praise Blindness Eyes.
7. Virtues Cloak
8. Moon Muse
9. Catharsis

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek