Lemezismertetők

DISLOYAL – Prophecy

Kiadó: No Colours Records

Weboldal: www.disloyal.pl

Kiadás éve: 2008

Stílus: Death Metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

A zenekar Lengyelországból származik, és elég fura módon ez már a harmadik teljes hosszúságú anyaguk. A játék neve pedig technikás Death Metal a sötétebb fajtából, olyan amerikai zenekarok vonalán, mint a DIABOLIC, DISINTER, MORBID ANGEL vagy a DEICIDE. Úgy vélem, ez a négy név elég jól leírja, miről is szól ez a banda. Néhány részben talán több a MORBID ANGEL hatása, mint kellene (az olyan számokban például, mint a “Carrying Death” vagy a “Suicide”). Annak ellenére, hogy, mint mondottam, egészen technikásak, nem hangsúlyozzák túl ezt csupán a komplexitás kedvéért (mint sok más banda teszi). Nem feledkeznek meg a jó riffekről, témákról, és szerencsére nem társadalmi témákról énekelnek.

A pergő hangja viszont kissé idegesítő számomra. Olyan, mint valami őrült kalapálás vagy kattogás, és általában, úgy hangzik, mint egy dobgép, noha valódi dobossal játszanak. Akik egy klassz lemezt szeretnének gyors, technikás riffekkel, szaggató szólókkal, mély énekkel és nem bírnak várni a következő MORBID ANGEL korongig (azért azt a szintet nem garantálom!), megpróbálkozhatnak vele. Egy jól megcsinált anyagról van szó. Viszont valamivel több eredetiség nem ártana nekik szerintem.

————————–

ENGLISH VERSION:

This band is hailing from Poland, and strangely enough this is already their third full-length material. And the name of the game here is quite technical Death Metal of a darker kind in the vein of American bands like DIABOLIC, DISINTER, MORBID ANGEL or DEICIDE. I guess these four names describe quite well what they are basically all about. In certain parts maybe there is a bit more MORBID ANGEL influence than needed (tracks “Carrying Death” or “Suicide”, for instance). Despite the fact that they are, as said, quite technical, they do not overemphasize that thing just for the sake of complexity (unlike many others).

They do not forget about good riffs, themes, and do not sing about social issues, fortunately. The sound of the snare drums, however, is a bit annoying to me at times. It’s like insane hammering or clicking, and, in general, it sounds like a drum machine although they use a real drummer. If you want a cool record with fast, technical riffs, shredding solos, and low vocals in the vein of the bands mentioned previously, and you cannot wait until the next MORBID ANGEL album comes out (note that I cannot guarantee that standard!) you can try this band. A well-done stuff. However, a bit more originality would them good I believe.

Tracklist:

1. No Mercy
2. Carrying Death
3. And it`ll Speak Evil
4. Against Life
5. Suicide
6. Prophecy
7. The Breath Of Death
8. In The Dark
9. Reborn In Sin

Pontszám: 7

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek