Lemezismertetők

DISPASSION – In Front Of The Grey Walls (demo)

Kiadó: 

Weboldal: myspace.com/dispassionmetal

Kiadás éve: 2008

Stílus: Deathcore

 

 

 

Az idén alakult öttagú miskolci zenekar bemutatkozó anyaga kissé csalódottá tett. A Gulyás László (gitár, ének), Hegedűs Dániel (ének), Lerch Péter (gitár), Mosonyi Zoltán (dob), Urszin László (basszusgitár) felállású formáció saját bevallása szerint deathcore-t tol ezerrel, bár a zene inkább kissé old-school death metalra emlékeztet engem. Jól bánnak a hangszereikkel, pontosak, a játékuk dinamikus, és a klisék sem túlzottak. Az ének nem minden szempontból jön be nekem, a magasabb részeken dolgozni kellene még egy kicsit, de összességében véve a fanatikusok nem fognak csalódni ebben a demoban.

Az első szám a demon a Decaying Begins, egy korrekt riffekkel teli középtempós nóta. Nem mondanám hogy kiemelkedne az átlag death metal számokból, de van benne némi határozottság, egy két elmés ötlet, amely ha csak ennyiben is van jelen egy kezdő bandánál, az nem rossz. A hangzás el lett találva, egyik hangszer sem szorult a háttérbe, így semmi akadálya a gonoszság úttörésének. A ritmusszekció végzi a dolgát, nincs szétvariálva a szám, a srácok nem arra mentek rá, hogy minél virgásabb legyen a demo, hanem hogy üssön. Üt is, ahogy a next track, a Ready To Die is. Bár ez a nóta egy, a stílusra jellemző alappal indít, az utána jövő grindcore felvezető, majd az ezzel váltakozó technikásabb, néhol metálosabb vonalvezetés feledteti ezt. Az énekkel itt sem vagyok elégedett, a szám végén lévő, erőteljesen belassuló témánál nem fekszik rendesen.

A Pulls Me Apart nem egy túl erős szám a demon, tele van sablonnal az egész, a szerkezete szinte erre épül fel. Lehet hogy a srácok csak egy kis old-school bemutatót akartak tartani, de annak sajnos gyenge ez a tétel… Semmi érdekesség, bár a technikás témavezetés itt is felbukkan, nem olyan letisztult ennél a számnál, mint kellene. Egy kis időt még szánni lehetett volna rá, mert az alapötlet valahol jó, de így…
Az Alone I Scream a négyszámos anyag utolsó trackje, ahol ismét főleg az ének kidolgozottságát hiányolom néhol. Jól ülnek a témák, dinamikus, feszes riffek váltják egymást, rendesen kidolgozott összképet kapunk zeneileg, ezzel semmi baj sincs, itt mindenki odarakta a magáét. De az ének elüt valahogy az egésztől, nem úgy fekszik a zenei alapra, ahogyan kellene. Érezhető benne, hogy még nem mindenhol tökéletes ez a hang, és ez nyílván természetes, hiszen gyakorlással edződik az ember torka…

Csak a bevezetőben megírtakat tudom ismételni- nagyjából tetszik a korong, de a hiányosságok (amik pótolhatóak) azért rontanak az összképen. Érdemes ettől függetlenül rájuk figyelni, ki tudja mit hoz a jövő.

Tracklist:

1. Decaying Begins
2. Ready To Die
3. Pulls Me Apart
4. Alone I Scream

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

DISPASSION – Implanted Thoughts (demo)

gradU

Watch My Dying, Dim Visions, Vale Of Tears, Depths Of Desecration, Dispassion – Koncertbeszámoló

MelancholyR

Dispassion Interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek