Lemezismertetők

DIVULTION – The End of Humanity

Kiadó: More Hate Prod.

Weboldal: myspace.com/divultionband

Kiadás éve: 2011

Stílus: Brutal Death metal

Brief Sum: Typical Death Metal with a little GrindCore taste. If you like these styles than give a chance to Divultion. They are not bad at all.

 

Divultion névre hallgató Death Metal brigád The End of Humanity című lemezének a borítója nem túl megkapó. Nekem valahogy inkább a Hitman nevü játék és a maffia jut eszembe róla. Ez sajnos nem csak a borítóról, hanem az egész bookletről elmondható: nem túl ötletes. A zene szerencsére már pár fokkal igényesebben kivitelezett munka. 

Nos, már az első nótában feltűnik, hogy a gitáros nagyon oda van a tappingelős, illetve hammer on-ozós gitár témákért, ami ha együtt megy a basszusgitárral igen kellemes. Sajnos a lemez végére már túl sok, de nem rohanok ennyire előre. A hangzás nekem nem teljesen áll össze, valahogy a dob túl nagy teret tölt be és a cinek pedig veszettül hangosak. Gitár so-so jó bár személy szerint jobb szeretem a tömörebb hangzást ebben a stílusban. Viszont a basszusgitár jól kihallható, ám még nem zavaró. 

A vokál kellemes, viszont sajnáltam, hogy a GrindCore életérzésű témák alatt rendszerint csak visít az énekes, pedig remekül lehetett volna vezetni a vokállal néhol a tempót és növelni vele a feszültséget. 

Nincs túl sok érzelgősség ebben a zenében, vérbeli Death, néhol vannak csak dallamosnak mondható részek, de azok is inkább agresszív gitár témák mintsem lágy dallamok.

Mivel az együttes tagjaira nagy hatással volt a Cannibal Corpse, így komoly párhuzamok vonhatóak le már csak a dalszövegek terén. Példának okáért az Eat My Guts szám jól mutatja ezt. 

Lehetne egy kicsit több számomra a Grindosabb rész, úgy jobban megtartaná a figyelmem a korong, melyre nem mondanám, hogy rossz vagy nem tartalmaz egyedi részeket, csak a gitártémák idővel elég egysíkúak lesznek. 

Külön nem tudnék kiemelni számot, mindegyik ugyanazt a színvonalat hozza, egy erős közepet. A számok nagy része 3-4 perc körül mozog, ami pont megfelelő. Az utolsó szám egy outro, ami nagyon ijesztő akarna lenni, de nem teljesen sikerült neki. Jópofa, de még nem az igazi. 

Ha nem adják fel a srácok és kicsit fejlődnek nem zárom ki az esélyét, hogy ismertebbé váljanak. Nem hoz túl sok újat, viszont amit csinálnak, azért jól csinálják, így egy hallgatást mindenképp meg ér.

Tracklist:

1. Beyond The Life
2. Dead Body Shredding
3. Worms Under Skin
4. End Of Humanity
5. Regeneration
6. Eat My Guts
7. Rotting
8. Grinded Bodles
9. Coda

Pontszám: 6.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek