Lemezismertetők

DRAKWALD – Forgotten Lands (demo)

Kiadó: 

Weboldal: myspace.com/drakwaldband

Kiadás éve: 2012

Stílus: Pagan / Death Metal

 

(scroll down for English Version)

 

A pogány metal stílusát újabban a black és folk mellett több banda a death metallal is ötvözi, így egyre több fiatal banda címkézi magát pogány death metalnak. Közéjük tartozik a közép-franciaországi Drakwald is.

A zenekar az északi, skandináv death metalt ötvözi tradicionális népi melódiákkal, melyben furulyák, dudák és szintetizátor segítenek nekik. Témáik szintén az északi és fantasy világból erednek, hősi küzdelmekről, mítoszokról szólnak. Idén tavasz elején jelent meg első anyaguk, a négy dalt tartalmazó Forgotten Lands demó. A lemez első tétele a Wrath of the Ancients Gods címre hallgat. Akusztikus intrója és kellemes basszus témája mellett a háttérben szóló furulya és a harmonikát utánzó billentyűtémája is igen jó, de az erős akcentussal elhadart narrált átvezető legalábbis furcsa. Az Unleash the Hidden Beast emelkedettebb hangnemű, főként az epikus férfikórusnak köszönhetően. A gitárriffek zúzósak, tipikus death metalosak, ahogy erős, bár kissé monoton a hörgés és károgás is. A harmadik dal a Hope in the Wolf címre hallgat és az előző dal vonalát folytatja, egy rövid akusztikus betéttel és egy szinti-furulya duettel. A szintetizátor harmonika-témái eléggé unalmassá válnak egy idő után. A zárótétel a Rage from the Battlefield szerencsére kissé eltérő dallamvilágot hoz, de megmarad a kemény zúzda és kapunk egy nagyszerű gitárszólót is zárásként.

A hangzás minőségére nem lehet panasz, ahogy a grafika is találóra sikeredett. A zene is szimpatikus, eltalált keménységű. A furulyát talán nem kellett volna annyira háttérbe szorítani és a billentyűtémákra illetve kisebb részben a hörgésre ráférne egy kis változatosság. Tehát a legtöbb kezdő bandához hasonlóan a Drakwaldnak is megvannak a gyerekbetegségei, de én bízom benne, hogy ezt a következő anyaggal már kinövik. Demónak viszont abszolút megfelel a korong, megállja a helyét a színtéren.

—————————————–

ENGLISH VERSION:

More and more bands combine pagan metal with death metal along with black and folk metal, so there are many young bands, who tag themselves as pagan death metal. Drakwald from Central France is also in this group.

They combine the Nordic, Scandinavian death metal with traditional folk melodies with the help of flutes, bagpipes and synths. Their lyrical topics come from the Nordic and fantasy world too; they are about heroic struggles and myths. In early spring of this year, they released their first material, Forgotten Lands demo containing four songs. The first track is entitled Wrath of the Ancients Gods. Its acoustic intro and pleasant bass theme are good as well as the background flute and the accordion-imitating keyboards, but its narrated interlude with strong accent is quite weird. Unleash the Hidden Beast has an elevated atmosphere, especially because of the epic male choir. The guitar riffs are thrashing, typical deathish as the strong but a bit monotonous grunts and screams, too. The third one is called Hope in the Wolf and continues the style of the previous song with a short acoustic interlude and a keys and flute duet. The accordion themes of the keyboards become a bit boring after a while. Fortunately the ending track, Rage from the Battlefield gives a bit different tunes but the brutal smashing remains and we get a great guitar solo at the end.

We can’t complain of the quality of sound and also the graphic artwork is very good. The music is nice, hard enough. Maybe the flute is too far in the background and the keyboard themes and the growls need a bit more variety. So like the other beginner bands, Drakwald has its own early problems, but I hope they’ll fetch through them with the next material. As a demo, it’s absolutely okay; it keeps its feet in the scene.

Tracklist:

1. Wrath of the Ancients Gods
2. Unleash the Hidden Beast
3. Hope in the Wolf
4. Rage from the Battlefield

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Atlantis Chronicles, Uada, Kawir, Vike Tare, Ravenia, The 69 Eyes, Korpiklaani, Drakwald, Hatebreed, Flotsam And Jetsam

KMZ

DRAKWALD – Resist Fatality

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek