Lemezismertetők

DRUDKH – Eternal Turn of the Wheel

Kiadó: Season of Mist

Weboldal: myspace.com/drudkhofficial

Kiadás éve: 2012

Stílus: Black metal

Brief Sum: Drudkh’s new album is a pleasant surprise. At the end of this year the album will have it’s place among the bests. 

 

Örömmel látom, hogy a nyugat-európai metal szintér is kezdi felfedezni magának azon országok undergroundját melyek eddig kikerültek a látókörükből. Ezen országok közé tartozik Ukrajna is, mely hihetetlen sokszínű és egyedi bandákat és muzsikákat tud felmutatni. Igaz ezek inkább a durvább zenei közegből kerülnek ki. Ilyen zenekar például a már tíz éve létező pagan black metal-os Drudkh. A magam részéről a 2007-ben megjelent „Estrangement” album kapcsán bonyolódtam bele a hordába, s ezen ismeretség folytán, az egyik kedvenc zenekarommá léptek elő. A rá egy évre megjelenő „Microcosmos” még rátett egy lapáttal a minőségre, de aztán az utána érkező „Handful of Stars” kísérletezős, más zenei vizekre elkalandozós stílusa totál zsákutcába futott. A mai napig nem tudok mit kezdeni a lemezzel. Így megmondom őszintén kicsit félve is kezeltem az immár kilencedik Drudkh alkotást az „Eternal Turn of the Wheel”-t. Félelmem most nem igazolódott be, ugyanis visszatértek az elején kijelölt zenei ösvényre és egy minden ízében egyedi produkcióval rukkoltak elő.

A bevált recepten nem változtattak és most végre nem kísérleteztek semmivel, hanem egy olyan egyszerű ám hangulatában utánozhatatlan természet közeli zenét festenek le nekünk, melyben mindig is az élen jártak. A zenekar ismerői számára nem újdonság a hosszú tételek jelenléte, s most sikerült egy olyan egységet képezni mely az egyik legkiemelkedőbb Drudkh alkotássá teszi az „Eternal…”-t. A gyors részek viharként érkeznek a hangfalakból, hogy aztán ebből bontakozzanak ki a lassabb harmonikusabb részek. A hangulatra halk szintszőnyeg is be-be kúszik az összképbe, ezáltal megteremtve azt a hangulati többletet melyek csak is a keleti országok bandái rendelkeznek. Ami még fényesebbé teszi a korong egészét, hogy olyan magával ragadó atmoszféra árad belőle, mely a zene nem túl bonyolult jelegéből fakadóan is elementáris erővel hat az emberre. Dalokra szedni most is felesleges az új lemezt egységében rejlik az igazi ereje. Hangzásilag most is hibátlan, az album tökéletesen illik a hangulathoz, mint ahogy a szemet gyönyörködtető és ötletes borító is. Elég csak ránézni és mindent elárul a zenéről.

Nagyon kellemes csalódás tehát az új Drudkh lemez, mely az „év végi elszámolásnál” tuti bérelt helye lesz a legjobbak között. Ha egy kicsit is vonzódsz ehhez a zenei világhoz vétek elkerülni a Drudkh-ot.

Tracklist:

1. Eternal Circle
2. Breath of Cold Black Soil
3. When Gods Leave Their Emerald Halls
4. Farewell to Autumn’s Sorrowful Birds
5. Night Woven of Snow, Winds and Grey-Haired Stars


Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Drudkh / Hades Almighty split ‘One Who Talks With The Fog / Pyre Era, Black!’ streaming

KMZ

Drudkh – „Cursed Sons II” dalpremier

KMZ

Drudkh – Bejelentik új albumukat

KMZ

DRUDKH – Eastern Frontier In Flames

Menegroth

Hot News: Drudkh premiere new song!

KMZ

Hot News: Drudkh release rarities-CD!

KMZ

Hot News: Drudkh & Winterfylleth announce limited split-EP!

KMZ

Hot News: Season of Mist news: Saint Vitus, Drudkh, Ghost Brigade, Minushuman

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Sólstafir, Kells, Dodecahedron, Drudkh, Ghost Brigade

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Terrorizer – Drudkh – Nothnegal – Morbid Angel Remix – Ava Inferi – Otargos

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Drudkh – Deströyer 666 – Cynic – Kells – Nothnegal

KMZ

DRUDKH – Estrangement (Відчуженість)

akarmi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek