Lemezismertetők

DRUNK THRASHER – Raining Vomit EP

Drunk Thrasher Cover240617

Piálós, csörömpölős thrash metal, próbatermi kivitelben. Azt hiszem ez eddig kimaradt a portfólióból, amit most pótolok, a lengyel Drunk Thrasher EP-jével, ami eredetileg bakeliten jelent meg 33 példányban, majd idén a Godz ov War piacra dobta CD-n is.

A Raining Vomit az a fajta őrület, amit nem lehet és nem is kell komolyan venni. A formáció mögött álló huszonnégy éves fiatalember, Drunk Thrasher (beszarás ez a művésznév!) célja szerintem a szórakoztatás, hiszen ő maga egyszerűen csak „primitive alcoholic necro thrash metal”-ként definiálja művét. Tróger, alpári dalszövegek, a rézkarc-szerű bookletben hányó Krisztus, valamint 1980-as évek hangzása. Röviden így írhatók le a hallottak. Ha kicsit megpróbálod komolyabban venni az EP 12 és fél percének öt szerzeményét és hozzálátsz elemezgetni, akkor a közökben felfedezhetsz rajta egy kis korai black metal ízt, illetve főként a vokálban egy nagyobb adag hardcore, illetve a ritmusban a nyilvánvaló punk hatásokat. De alapvetően olyan az egész, mintha előkerülnének legendáid (Bathory, Celtic Frost, Sodom, Slayer, Kreator, Motörhead, Toxic Holocaust stb.) legelső zugkoncertjének felvételei, avagy a demójuk, amin részegen virtuózkodnak.

A legtöbb zenekar sok időt szentel első megjelenésének dalírására és a finomabb pontok átigazítására. Na ez itt nem mondható el, mert bár persze gondolkodott a dalok szerkezetén, de azért nem sokat. A zenei oldalt tekintve nyers és primitív energiát, illetőleg taposó riffekekt ontanak a csúnya gitárok, de a sörszagot teljessé a rettenetesen kopogó, dübörgő dobok, az éles cinek, továbbá a kaparó, vicsorgó ének teszi.

A produkcióban egy gitárszóló erejéig feltűnik Marc Butcher (Abominated, Hexenaltar, Incinerator), a mixet pedig Jakub Starzyk (Sting Ray) készítette.

Ha hallgatni akarsz valamit a haverokkal, miközben bedobtok egy gyors sört miközben a szomszéd lány megdöntésének lehetőségén lamentáltok, ez lesz az ideális választás, mivel ez a holmi, olyan, mint a környék csinos, de rossz hírű nője, akit Te is ki akarsz egyszer próbálni.

Kiadó: Godz ov War Productions
Kiadás éve: 2024
Stílus: Thrash Speed Metal
Webdrunkthrasher.bandcamp.com

Tracklist:

  1. Thrashrust
  2. Raining Vomit
  3. Masturbation on the Tomb
  4. The Poisoning
  5. Drunk Thrashers Attack

Pontszám: 8,5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek