Lemezismertetők

DYNAZTY – Titanic Mass

Kiadó: Spinefarm Records

Weboldal: www.dynazty.com

Kiadás éve: 2016

Stílus: Heavy / Power Metal / Hard Rock

Brief Sum: “Titanic Mass” is not a masterpiece, but it’s a youthful, energetic and discernable piece of music, which can prove refreshing on these scorching summer days. If you like the style, give “Dynazty” a try.

 

 

Még sosem hallottam a 2007-ben alakult svéd „Dynazty”-ról. Pedig a most megjelent „Titanic Mass” című lemezük már a negyedik a sorban és láttam, hogy a Spinefarm a kiadójuk, gondoltam teszek egy próbát. Heavy/power metal egyébként a játék neve, amit ők teljes mértékben európai szinten sajátítottak el, s mivel egy fiatal csapatról van szó így maga a zene is inkább a mai környezetbe tálalja ezt a fajta muzsikát. Egy-egy szintis „prüttyögés” modernebb riffelés ugyan felüti a fejét, de megijedni nem kell ez egy hagyományos értelemben vett fémlemez olyan 21. századi. Ha mondjuk csapathoz kéne hasonlítanom őket, akkor a „Nocturnal Rites”-t mondanám. Az ilyen stílusú lemezeknél (mivel újat már nem nagyon lehet mutatni) mindig a dalok színvonala dönti el a korong minőségét. S a „Titanic Mass”-ról elmondható, hogy ha nem is hibátlan azért jól ellehet hallgatni, van egy-két kiemelkedő pillanat rajta. Ilyen a kezdő „The Human Paradox” lendületes azonnal fülberagadó témáival, mint ahogy a „Roar Of The Underdog” is ebbe a kategóriába sorolható. Emlékezetes még a kiváló gitárharmóniával felvértezett „Keys To Paradise” és a fél lírainak tekinthető „I Want To Live Forever”, mint ahogy a „The Beast Inside” sem lóg ki a sorból. Igazából a lemez legfőbb vonzerejét a gitárosok remek játéka jelenti, főleg a szólók tekintetébe nevezhető kiemelkedőnek. Persze nem mehetünk el szó nélkül a kiváló énekes „Nils Molin” mellett sem, aki azért önmagában képes eladni az egész lemezt. Végig tisztán, erőteljesen énekel, s mint említettem sikerül egy-két jó dalt is alápakolni.

Nem egy mestermű tehát a „Titanic Mass”, de fiatalos, lendületes igényes hallgatni való, ami ilyen tikkadt nyári napokba is felüdülést tud nyújtani. Viszont a borító az elég ocsmány, de az már részletkérdés. Aki szereti a stílust nyugodtan tegyen egy próbát a „Dynazty”-val. Én még sokat fogom hallgatni.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. The Human Paradox
2. Untamer of Your Soul
3. Roar of the Underdog
4. Titanic Mass
5. Keys to Paradise
6. I Want to Live Forever
7. The Beast Inside
8. Break into the Wild
9. Crack in the Shell
10. Free Man’s Anthem
11. The Smoking Gun

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Teljes a line-up: minifesztivál épült a Powerwolf buli köré. Jön a Dynazty, az Eclipse, a Visions Of Atlantis, a Classica, a Hydra és a Power

KMZ

Koncertdömping 2023-ban, avagy jövőre sem fogunk unatkozni – Jön a Kamelot, a Kissin Dynamite, a Dynazty, Geoff Tate és még sokan mások!

KMZ

Dynazty, Sirenia és Surma: április 10-én a Barba Negrában

KMZ

Hot News: Spinefarm FI signs Swedish Dynazty

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek