Lemezismertetők

EIGENSTATE ZERO – Machinery Of Night

Eddig két ízben írtam a Kronos Mortus hasábjain svéd barátom, Christian Ludvigsson egyszemélyes bandáinak anyagáról:

2019-ben az Eigenstate Zero: „Sensory Deception” bemutatkozó albumáról (itt ragadnám meg az alkalmat, hogy leírjam, Chris remasterelte a korongot, s fel is töltötte a YouTube csatornájára körülbelül 2 hónapja), valamint tavaly decemberben az Unchristian Christian: „Sulphurfeast” régisulis death metalt tartalmazó lemezéről.

Idén július 4-én Ludvigsson úr megjelentette a második Eigenstate Zero LP-t (szerzői kiadásban) „Machinery Of Night” címmel ellátva, 7 nótával, és picivel több, mint 54 perc játékidővel. A teljes cuccot felrakta a YouTube-ra, továbbá a videó alatt egy igényes PDF-dokumentumban ismertette az Eigenstate Zero eddigi munkásságát, s bónuszként az új matéria szövegei is elolvashatóak (Nos, az általa leírtak alapján a „Machinery Of Night” lehetne akár a harmadik/negyedik nagylemeze, annyi zenét írt az évek során).

Chris jelenleg Svédország északi részén él, ám a muzsikáját tekintve az Eigenstate Zero megmaradt a progresszív elemekkel bőven átszőtt dallamos halálmetálnak.

A 7 szám hosszabbra-rövidebbre sikeredett, rengeteg a váratlan váltás a svéd melodeath-es zúzás és a Frank Zappa hatással bíró nem szokványos dallamszerkezetek között, ehhez jön még a jazz, s a 70-80-as hard rock-ban gazdag éveinek világa.

Többszöri meghallgatást igényel az anyag, de aki el tudja képzelni a fentebb említett stílusok szürreálisnak tűnő, ám a maga nemében nagyon is egyedi egyvelegét, az nagyon hamar megbarátkozik ezekkel a nagyon gondosan megkomponált szerzeményekkel.

Nagyra értékelve Christian dalszerzői/hangszeres tudását, egyedi stílusát, egy hatalmas 10-re értékelem a „Machinery Of Night”-ot és teljes szívemből kívánom, hogy sikerüljön egy jó kis kiadóhoz leszerződnie a közeljövőben.

Kedvenc nóták: „Televoidion”, „The Man From Dystopia”, „A Hearse For The Minions”.

Kiadó: –
Kiadás éve: 2023
Stílus: Progressive Death Metal
Webfacebook.com/eigenstatezero

Tracklist:

  1. Televoidion
  2. Monuments
  3. Endlings
  4. Isomorph
  5. The Man from Dystopia
  6. Elixir
  7. A Hearse for the Minions

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

EIGENSTATE ZERO – Sensory Deception

Georgius

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek