Lemezismertetők

EIGENSTATE ZERO – Sensory Deception

BRIEF SUM: The talented Swedish musician Christian Ludvigsson’s one-man band Eigenstate Zero may count on the interest of music lovers who love the unusual, yet carefully composed melodic death metal interwoven with progressive elements.

Christian Ludvigsson svéd zenész két bandában érdekelt, az egyik az Eigenstate Zero, a másik az Unchristian Christian. Mindkettőt saját maga működteti, nem akármilyen üzemmódban. (Chris egyébiránt már a 90-es évek második felében elkezdett zenélni, az Odeum nevezetű svéd death metal hordában dobolt, mely két demófelvétel rögzítése után 2000-ben feloszlott).

Az Eigenstate Zero a fő zenekara, ám kreatív muzsikusként egy csomó old school death metal riff is kikerült a keze alól, ezeket aztán az Unchristian Christian-ban használta fel (régisulis svéd death metal fanatikusoknak szívből tudom ajánlani ez utóbb említett egyszemélyes projektumát).

Chris 2018 januárjában indította útjára az Eigenestate Zero-t, intenzíven írogatta, rögzítette a nótáit 2019 júniusáig: a végeredmény 13 szám, 75 perc (!!) játékidő, a nagylemez címe pedig „Sensory Deception” lett, s november 1-jén látott napvilágot szerzői kiadásban.

Az LP dallamos death metalt tartalmaz, jócskán teletűzdelve progresszív elemekkel. A melodikus halálmetal hallgatása legfőképpen a legendás svéd At The Gates 90-es évekbeli munkásságát idézte fel számomra, azonban fontosnak tartom kiemelni, hogy Christian-nál mindez hatásként bukkant fel, semmiféleképpen nem nevezném egyszerű koppintásnak. A progresszív összetevőket remekül egybefűzte az irgalmatlan gitártémákkal, mindegyik dal rendkívüli gondossággal lett megkomponálva. A tehetséges svéd muzsikus két videót („Fringe”, „Comatorium”) is elkészített egyébként a debütáló anyagához, a YouTube-on meg is tekinthetik az érdeklődők, ezáltal képet kapva az Engenstate Zero zeneiségéhez.

Mint említettem, 75 percet foglal magában a „Sensory Deception”, s bár többszöri meghallgatást igényel, aki kedveli az At The Gates-t valamint esküszik a szokatlan dalszerkezetekre, mindenképp ismerkedjen meg az Eigenstate Zero-val, csalódás kizárva! Christian kvalitásait egy óriási tízessel jutalmazom, további sok sikert kívánva zenei tevékenységéhez.

Kedvenc dalok: 1984.2, The Nihilist, Comatorium

Kiadó: –
Kiadás éve: 2019
Stílus: Death Metal
Weboldal: https://www.facebook.com/eigenstatezero/

Tracklist:

 1. Fringe
 2. 1984.2
 3. The Nihilist
 4. Eigenstates
 5. Zentropic
 6. Communion
 7. Godeater
 8. Strangelets
 9. Transhuman
 10. Comatorium
 11. Decoherence
 12. Wrath
 13. Fringes

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

EIGENSTATE ZERO – Machinery Of Night

Georgius

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek