Lemezismertetők

EISREGEN – Schlangensonne

Kiadó: Massacre Records

Weboldal: www.fleischhaus.de

Kiadás éve: 2010

Stílus: Dark Metal

 

 

 

Az Eisregen egy nagyon nagy múlttal rendelkező thüringiai dark metal zenekar. Már 1995 óta adják ki a leginkább beteg szövegeiktől hírhedt albumaikat, melyeket sorában a Schlangensonne a nyolcadik. A nagy igazság az, hogy már sokszor tettem próbát ezzel a bandával, de eddig egyszer sem sikerült olyat alkotniuk, mely különösképpen tetszett volna. Nem arról van szó, hogy nem jó vagy nem egyedi a zenéjük, de számomra kicsit furcsa ötlet keverni a black metalos témákat, elektronikus zenét és a dark rockot. Kisülhetne belőle valami nagyon jó, de az Eisregen kemencéjében folyamatosan csak készül, készül, de még mindig nincs kész.

A témák között pedig vannak olyanok, amik elmennének egy szigorúbb black/death metal-nak (Auf ewig Ostfront), vagy gothic nótának (Kai aus der Kiste), de valahogy még sem igazán fogósak. Ellenben sok szám van, ami a folyamatos stílusváltogatás miatt már-már az élvezhetőség határáig kaotikus. Erre csak rátesz egy lapáttal a helyenként borzasztóan infantilis szövegvilág. Mikor egy szintivel megtámogatott goth metal téma alá az a refrén, hogy Sie ist ein Zauberelefant, azért elgondolkodom hogy miért hívják ezt provokatívnak, mikor egyszerűen csak nevetséges (nem a jó értelemben). Nem nagyon mennék bele a német szövegek hosszabb elemzésébe, akit érdekel, nézzen utána, de a legtöbb esetben hasonlóan gyerekes dolgokra számíthat. Nem értem Németországban miért örvend akkora kultusznak az Eisregen. Egy normális ízlésvilággal rendelkező közönség ezt a produkciót nem nagyon engedné az underground klubok színpadánál nagyobb helyre, nemhogy a Wacken egyik legjobban várt produkciója legyen.

Vannak, akik ezt a black metal/indusztriál/gót keveréket baromi jól elő tudják adni, mondjuk mint a Turmion Kätilöt (pedig az ő szövegeik is „betegek”), de az Eisregen még mindig elég távol áll ettől a szinttől.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. N8Verzehr
2. Blute Aus
3. Auf ewig Ostfront
4. Ernte den Untergang
5. Zauberelefant
6. Kai aus der Kiste
7. Tod senkt sich herab
8. Linkshänder
9. Das Allerschlimmste
10. Schlangensonne
11. Brustfetichrist

Pontszám: 6

Kapcsolódó cikkek

Az Eisregen énekese az új albumról beszélt

KMZ

Az Eisregen bemutatja a „Brummbär” tracklistjét

KMZ

Az Eisregen megtöri a csendet

KMZ

Hot News: Eisregen reveal „Flötenfreunde” artwork + track list

KMZ

Hot News: Eisregen Release

KMZ

Hot News: Eisregen – Artwork, Albuminfos, Update Tourdates

KMZ

Hot News: Eisregen reveal „Krebskollektion” details

KMZ

Hot News: Eisregen announce tour dates

KMZ

Hot News: Eisregen’s record release tour to kick off soon

KMZ

Hot News – Eisregen announce „Rostrot” release tour

KMZ

Hot News – Eisregen unveil album details

KMZ

Hot News – Eisregen to release EP

KMZ

EISREGEN – Blutbahnen

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek