Lemezismertetők

EKOTREN – Light The Fire

Kiadó: Blind Prophecy Records

Weboldal: www.ekotren.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Metal / Hardcore / Rock

 

 

 

 

A floridai zenekar “Light The Fire” album hallgatása után úgy voltam, hogy a srácok jól nyomják ezt a hardcore őrületet, amiben a kemény mosh-tól a rádióbarát melódiákig minden megtalálható, de semmi újat nem hallhatunk, mert ugyebár manapság rengeteg ilyen album születik.

Lényegében egy elég agresszív zenét kapunk, ami egy igazi adrenalin növelőnek számít. John üvöltéseit, amik néha hosszan elnyújtva is hallhatóak, gyakran felváltja a dallamos, hardcore-os éneklés. Sokszor felbukkannak kórusok is, ami egészen jó. A sikítások és a mogorva hangnem miatt káoszos hangulat alakul ki helyenként. Bármennyire is szeretem a durvább énekhangot, mégis azt kell mondanom, hogy itt a tiszta énekhanggal előadott részek jobbak, mert egészen kellemes fülbecsengő dallamokat hallhatunk.
Steve billentyűstémái megfelelően fűszerezik a dalokat, úgy érzem, pont eltalálták az arányt, mert nincs túlzottan előtérbe helyezve, de mégis hallani, ahol azt fontosnak érezték, és ezáltal növel a dal értékén.

Gyakori tempóváltás is megfigyelhető, pár helyen teljesen belassul a zene és szinte csak 1-2 gitárpengetés hallatszik. Emlékezetes dalokat készítettek, amiknek jó a szerkezeti felépítése.
Néhol nu metal is nevezhetnénk, de pár helyen thrashes témák is felütik a fejüket, viszont a modernebb nu metalos dolgok vannak előnyben. Leginkább a Mudwayne neve ugrott be a zene kapcsán.
Szerintem később sikerül nekik még jobb és még egyedibb zenét készíteniük, és akkor már egészen jó zenekar alakulhat ki belőlük, de azért bátran merem ajánlani mindenkinek.

Tracklist:

1. Light The Fire
2. Paper Thin
3. Become
4. Tables Have Turned
5. Tranqualized
6. Nothing Left
7. Falling
8. Death Blanket
9. Point Of View
10. Needed You More
11. Chupacabra

Pontszám: 7

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek