Lemezismertetők

ELDERBLOOD – Son Of The Morning

Kiadó: Paragon Records

Weboldal: facebook.com/Elderblood218

Kiadás éve: 2013

Stílus: Symphonic Black Metal

Brief Sum: Great uplifting symphonic black metal with ex-Nokturnal Mortum members. There are tons of beautiful symphonies mixed with the darkness of black metal.

 

Rég futottam bele jó szimfonikus black metálba, így az intro után még kérdően hallgattam a felcsendülő dallamokat. Azonban az első szám szimpla szimfóniával túlfűtött metálja után szép lassan meggyőzött az együttes. A zenében folyamatosan jelen vannak a vonósok, de szerencsére nem mennek az ember agyára.

A lemez a stílushoz megfelelően szólal meg, hisz a kis kaotikusság nem árt bele. Van egy átlag tempója a számoknak, de jól és kényelmesen váltakoznak benne az elszálósabb és tempósabb részek. A vokálról túl sok mindent nem lehet elmondani, eléggé tipikus black-es károgás. Ami igazán meglepő a stílusra nem jellemző vinnyogós, húrnyúzós gitárszólók, ezek jól illenek a belassultabb, súlyos részekhez. Néhol kicsit a Spiritual Black Dimension-ös Dimmut juttatja eszembe.

Ötletességben nincs hiány a korongon, nem igazán hallunk két egyforma riffet pár elcsépelt esetet leszámítva. A zene pedig teljes egészet alkot, épp megfelelően felemelő hangulatú és épp megfelelően „dark”-os. Talán a címadó dal, a legjobban eltalált, így, ha valaki ismerkedne a zenekarral azt tudnám ajánlani.

A vége felé a maga 66 percével a lemez filmzenés jelleget ölt. Egyébként a zenekarban két ex-Nokturnal Mortum tag is megtalálható szóval, akik szerették a régebbieket, ezt is fogják. Nem mondom, hogy az album megújítja a stílust, de nagyon kellemes könnyen befogadható hallgatni való. Mindenkinek tudom ajánlani aki, kedveli a stílust.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Gates to Oblivion
2. Dies Irae
3. Manifestation ov Dark Essence
4. Son of the Morning
5. My Death
6. Triumph of the Beast
7. The XI-th Angle
8. Naglfar
9. Egocide
10. Re-Birth
11. Dreamless

Pontszám: 7

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek