Lemezismertetők

ELVENKING – Era

Kiadó: AFM

Weboldal: www.elvenking.net

Kiadás éve: 2012

Stílus: Folk / Power metal

Brief Sum: Era is a quality melodic heavy/power/folk metal album which will have its place in my player for a long time.

 

Az olasz Elveking már a „Heathenreel” lemezük óta az egyik kedvenc zenekarom. Nagyon jól érzik a heavy\power metalt melyet a kezdetek óta jelen lévő vonós hangszerrel (jelen esetben a hegedűvel) egészítenek ki és ez által a zene kap egy folkos beütést, és ez egy jól párosuló dalszerzői vénával megfűszerezve mindig is egy magával ragadó kompozícióvá áll össze. Ezen összetevőkből már két évvel ezelőtt is kaptunk egy kiváló korongot melyekből most már itt is van egy újabb csokorra való „Era” címmel.

Ez az új lemez egyenes folytatás a 2010-es korongnak ugyanis maradtak a kijelölt ösvénynél és most is egy slágerekben gazdag ám erőtől duzzadó tételekkel teli mű született. A nyitó, megklipesített „The Loser”-ben minden benne van amitől szeretni lehet ezt a zenekart. Kitörhetetlen refrén, kiváló gitár és hegedű dallamok, kellemes szóló, és a végére egy kis bedurvulás. Hibátlan. Vannak igazi sláger darabok is a lemezen ilyen a „Midnight Skies, Winter Sighs”, „We, Animals”, „Through Wolf’s Eyes” hármasa, és ide sorolható a lírai „Forget-me-not ” is. Már ezek miatt is érdemes meghallgatni a korongot. Azonban van itt még meglepetés! Örömmel konstatáltam, hogy visszatértek a teljes mértékben folkos hangszerekre épülő dalok ilyen a rövidke ám annál kellemesebb „A Song for the People” és a hosszabb „The Time of Your Life”. Van vendég énekes is  „Jon Oliva” és a hangzás és a borító is ismét igényesre sikeredett.

Tudom nincs új a nap alatt ezzel az új Elvenking koronggal sem és tudom, hogy Damna-nak sincs nagy hangja (bár kétségtelen, hogy a zenekar védjegye), de ez az új korong akkor is kellemes hallgatnivaló, mely erőt tud adni és egy kis vidámságot tud kölcsönözni a mindennapokban. Egy szónak is száz a vége, az „Era” egy igényes dallamos heavy\power\folk metal korong, melynek hosszú távra is bérelt helye lesz a játszómba.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. The Loser
2. I Am The Monster
3. Midnight Skies, Winter Sighs
4. A Song For The People
5. We, Animals
6. Through Wolf’s Eyes
7. Walking Dead
8. Forget-Me-Not
9. Poor Little Baroness
10. The Time Of Your Life
11. Chronicles Of A Frozen Era
12. Ophale


Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Elvenking – The Solitaire (Official lyric video)

KMZ

ELVENKING – The Pagan Manifesto

Menegroth

Hot News: Elvenking unveil new album’s cover artwork / Amanda Somerville to guest!

KMZ

Hot News: Elvenking – “The Pagan Manifesto” to be released in May / first teaser!

KMZ

Hot News: Elvenking – „The Loser” video clip available / „Era” album available in Europe now!

KMZ

Hot News: Elvenking – „Track-by-Track” Video zum neuen Album online!

KMZ

Hot News: Secret Sphere and Elvenking Announce Co-Headlining Tour

KMZ

Hot News: Elvenking – New album „Era“ to be released on September 14th!

KMZ

ELVENKING – Red Silent Tides

Menegroth

ELVENKING – The Scythe

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek