Lemezismertetők

ELVENKING – Red Silent Tides

Kiadó: AFM

Weboldal: www.elvenking.net

Kiadás éve: 2010

Stílus: Folk / Power metal

 

 

 

Azt előre leszögezem, hogy elég nehéz elfogulatlanul írnom az olasz Elvenking-ről ugyanis az egyik kedvenc zenekaromról van szó. Sokakkal ellentétben én mindegyik albumukat szeretem, az első power/folkos néha progos „Heathenreel” éppúgy mint a modernebb beütésű „The Scythe”-t, vagy két évvel ezelőtti akusztikus dolgaikat. Így nem csoda, hogy hatalmas érdeklődéssel vetettem bele magam az új „Red Silent Tides” című anyag hallgatásába. Sokan egy „visszakanyarodást a régi stílushoz” albumot vártak most a csapattól én a magam részéről nem voltak ilyen elvárásaim. Jól is tettem ugyanis ez az új lemez most egy visszakanyarodás is meg nem is. A modernebb dolgok most háttérbe szorultak ugyan, ezáltal, visszajött egy kicsit a régi hangulat, viszont olyan potenciális slágereket raktak a korongra mind még soha. Sokaknak majd gondolom ez nem fog tetszeni, ugyanis a nóták könnyen befogathatóak, és „Damnagoras” minden eddiginél több megjegyezhető refrént és dallamot présel ki magából.

A dalszerkezetekbe továbbra is nagy szerepet kap a hegedű, ami mindig is egy Elvenking védjegy volt. A mostani lemez tehát szó szerint melodikus heavy/power metal lemez lett totális slágerekkel megfűszerezve. Méghozzá nem valami nyálas gagyi nóták ezek, hanem zeneileg is tökéletesen megkomponált tételek. Ilyen például a „The Last Hour” melybe még egy „Children Of Bodom” ízű zenei részt is iktattak nem beszélve a kiváló szólókkal kiálló „Silence De Mort”-ról vagy a gyönyörű hegedűtémákkal megtámogatott „The Cabal”-ról de idevehetjük a lírai „Possession”-t, vagy a gyors refrénű szintén zseniális „Your Heroes Are Dead”-et. Van még itt lazább rockosabb téma is, mint a „Those Days” vagy a „What’s Left Of Me”, de akad kiváló gitárharmóniákat felvonultató szintén slágeres dal a „This Nightmare Will Never End”. Mindegyik nótára „Damnagoras” énekes teszi fel a koronát, mely most aztán minden dallamot tökéletesen épít fel, úgy, hogy az azonnal beleivódjon az ember tudatába.

A hangzás most is tökéletes és az egész zenekar kirobbanó formában van, és nem csodálkoznék, ha most ezzel a lemezzel új kapuk nyílnának meg előttük. Lehet, hogy ez már sokaknak kommersz meg, hogy mennek ők is az amerikai piacra stb. stb. Amíg ilyen nóták születnek az Elvenking műhelyébe addig engem ez nem érdekel, csak is a zene, amit én most is totál bekajáltam. Persze az ilyen korongokból soha nem lesz klasszikus, de itt nem is ez a lényeg, hanem, hogy kikapcsoljon a zene és közben még jól is szórakozzak. Ha valami dallamosra vágyom, mostanság más nem nagyon jöhet szóba csak is a „Red Silent Tides” és ha TE is bírod az ilyet sürgősen szerezd be a korongot.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Dawnmelting
2. The Last Hour
3. Silence De Mort
4. The Cabal
5. Runereader
6. Possession
7. Your Heroes Are Dead
8. Those Days
9. This Nightmare Will Never End
10. What’s Left Of Me
11. The Play Of The Leaves

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Elvenking – The Solitaire (Official lyric video)

KMZ

ELVENKING – The Pagan Manifesto

Menegroth

Hot News: Elvenking unveil new album’s cover artwork / Amanda Somerville to guest!

KMZ

Hot News: Elvenking – “The Pagan Manifesto” to be released in May / first teaser!

KMZ

ELVENKING – Era

Menegroth

Hot News: Elvenking – „The Loser” video clip available / „Era” album available in Europe now!

KMZ

Hot News: Elvenking – „Track-by-Track” Video zum neuen Album online!

KMZ

Hot News: Secret Sphere and Elvenking Announce Co-Headlining Tour

KMZ

Hot News: Elvenking – New album „Era“ to be released on September 14th!

KMZ

ELVENKING – The Scythe

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek