Lemezismertetők

ELVIS DELUXE – The Story So Far

Kiadó: Metal Mind Productions

Weboldal: facebook.com/elvisdeluxe

Kiadás éve: 2013

Stílus: Stoner Rock

Brief Sum: Warsaw based heavy rockers, Elvis Deluxe returned with their new album „The Story so Far”. Refreshing their supplies with great dimensions and even more crushing songs than ever; this work is a heavy stoner trip from Poland by a valuable and memorable band.

 

Úgy várom a pillanatot, amikor vernyogós stonerbe futok, mint a kisnyugdíjasok a postást és így is akadnék ki: ribillió, kupleráj és a mindennemű-fényű-szagú erkölcsi romlás, gyomrokat remegtető tömlőből árasztanám el az indokolatlan mennyiségű sipákolást az irdatlanul vállalhatatlan stoner ellen. Ezért is csillant fel a szemem az Elvis Deluxe láttán, hogy: na, remélem profánul kreatív név hasonló ötletességet rejt és lehetőségem lesz egy kis kiakadásra.

Itt az ősz, itt van újra, hullnak a levelek, lassabban száll a dohány füst, kezdenek egyre több ruhát felvenni a lányok is. Ilyenkor szomjazni kezd az ember egy kis instant világfájdalomra, némi megváltás közeli pillanatra, félédes vörösborral tocsogóssá tett haló napos vadászatokra. Ilyenkor kell megtalálni –ahogy a zsebemből előkapott életcél tanácsos és életvezetés szakértő mondja- a hangulatunkhoz legmegfelelőbben illő zenét, ami kifejezi az egyéniségünk és motivál és stresszt old és elkergeti a Jehova tanúit és még a kutyát is megeteti. Nem kis feladat barátaim.

Én azt mondom, pöccintsünk fel egy sört (nem szentségtörés ilyenkor, bármit is mondanak a kamu sznobok) vagy bontsunk ki egy üveg rosét vagy vöröst (ez azért már mindjárt cirógatóbb őszi hangulatba helyez mindent, ugye) és rakjuk be az Elvis Deluxe lengyel banda The Story So Far korongját. Mert jó lesz. Miután végigrongyoltam rajta és kidobtam a dögös basszust és gördülő riffeket a sokat próbált hangfalaimra azt mondtam volna: ezért megérte. Persze nem vagyok egy magában beszélős típus. Klinikai eset sem.

A banda most lett 10 éves, az új album pedig kissé soványka lett terjedelmében. Ezt ellensúlyozva viszont nagyban szakítottak a régi hagyományokkal (a harmadik stúdió albumról beszélünk). 8 dal, ebből viszont 5 teljesen új. Van rajta feldolgozás és régi kiadatlan munka is. A régi nótákhoz képest dimenziót ugrottak (aki nem hiszi el a hivatalos honlapjukról lekaphatja a Lazy-t, de elég csak csekkolni a két album borítóját. Ég és föld. Vagy pszihedelikus LSD csobbanás és porfelhős lavinazúdulás. A zenéjük jóval tömörebb, és tisztább lett. Az énekesnek amúgy sem kell sok oktávot ugrania, de ezt már megszokhattuk a stoner frontjain.

Na, megint elkezdte a testem erőszakolni a bennem lakó zenére felizzó irodalmár, ezért már csak egy mondatot szakít ki belőlem. Mixeld össze a White Stripest, a Pink Floydot, a QUOTSa-t, a Kyusst, Billy Idolt és a Volbeatet – ez és még egy nagy marék lengyel keménység a megújult Elvis Deluxe!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Yourgodfreed
2. No Reason
3. Dark Lovers
4. Face It
5. Something To Hide
6. Out Of Life
7. The Hope
8. Search And Destroy (The Stooges cover)

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Elvis Deluxe Interjú

Triszt Tviszt Kapitany

Hot News: Elvis Deluxe – „No Reason” video now on YouTube

KMZ

Hot News: Elvis Deluxe – check the first promo track

KMZ

Hot News: Elvis Deluxe – new album out soon!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek