Lemezismertetők

ELYSIA – Lion Of Judas

Kiadó: Ferret Music

Weboldal: myspace.com/elysia

Kiadás éve: 2008

Stílus: Hardcore / metal

 

 

 

 

Azért, hogy mégse meneküljünk a harcosoktól, a következő banda is a mitológiából táplálkozik, méghozzá a római mitológiából, hiszen harcosoknak gondolják magukat, s a zenéjükben ezt remekül prezentálják. Eddig egy demo és egy album (‘Masochist – 2006) van a hátuk mögött. A lemezcímről egyből eszembe jutott a Lion of Judah nevű washingtoni hc banda, de persze nincs párhuzam a két név között. Két részből tevődik össze a zenéjük mondanivalója. Érdekes, semmiképp sem elhanyagolható témát boncolgat a szövegük, méghozzá a nők egyenjogúságáról szól a dalaik egy része, míg a másik fele a küzdelmekről szól, ahogyan korábban írtam.

Ezt a lemezt Kurt Ballou (Converge) stúdiójában vették fel, s abszolút lehet érezni koszosságot, talán némi Converge soundot ? (Poacher diaries fíling). 9 számot hallhatunk 28 percben. Ennyi. Hamar átmegy rajtad ez a sokszor disszonáns, arcodba belemászó, szintén sok sötét témát felvonultató zene, de ez is a lényege. Minden fontosat bele tudtak spékelni ebbe a majdnem félórányi játékidőbe. Az énekes hangjától nekem sokszor a Let It Die nevű banda énekesének hangja jut eszembe. Րk is ilyen parasztabb hozzáállású témákkal dobálóznak.
Hengerel a lemez, nincs is kifogás a banda hitelességéről. Elég király dolog, hogy a Ferret ilyen bandákba is belenyúlt, mert mostanában talán újra teret kapnak ezek a fajta hc / metal zenék, amelyekben rengeteg elborulás van, nem vetik meg a sötét témákat sem, illetve a mosh témák kötelező szerűen befigyelnek a zenében.

A The Banner is hasonló vizekben evez, persze nyílván nem ugyanaz a zene, sőt nagyon nem, de a megközelítés az hasonló mindkét bandánál. Punk is, metál is, hardcore is, minden megvan benne. Lehetséges, hogy ez a zenei irányzat most lesz majd divatos, de az is lehet, hogy nem, mivel attól még, mert egy-két banda reflektorfényben van, attól még nem garantált a divattá válása. Most jelenleg az államokat ostromolják turnéjukkal, de remélem nekem is lesz lehetőségem elcsípni élőben a bandát. A maximális gyűlölet az, ami hengerlően hathat a hallgatóra, s őket is ez inspirálhatja.

Eléggé beteges témák bújnak meg ebben a zenében, amik vontatott, elszállós résszel operálnak. Ezekkel a számcímekkel nem gondolná az ember, hogy a zene ilyen lesz, de most kellemeset kellett csalódnunk, hiszen a káosz hardcore banda odatette keményen magát erre a lemezre. Mindenkinek ajánlom a lemezt, illetve lehetséges annak is bejön, akinek már a mostani converge anyagok nem. Aki valami régebbi időszakbeli soundot akar, akkor bátran próbálkozzon vele.

Tracklist:

1. Lack of Culture
2. Flood of Kings
3. Box of Need(les)
4. Crown of Thorns
5. Plague of Insects
6. Pride of Lions
7. Curse of God (Pt. 1)
8. Fountain of Life (Pt. 2)
9. Lion of Judas

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek