Lemezismertetők

END OF A YEAR – You Are Beneath Me

Kiadó: Deathwish Inc.

Weboldal: myspace.com/endofayear

Kiadás éve: 2010

Stílus: Post Punk / Hardcore

Brief Sum: N.Y.H.C.? Not really.

 

 

 

Megannyi demo és split lemez után ez a harmadik nagylemeze (2004, 2006, 2010) a nevét egy Embrace szám címéből szerző amerikai End Of A Year-nek. Ugyanakkor ez az első albumuk a Deathwish kiadónál.

31 és fél perc, 1 intro plusz 10 dal. Valóban dalokról van itt szó, igazán személyes darabokról, post-hardcore/punk egy kis indie izesítéssel. Furán hangzik, de inkább kellemes, higgyétek el. A kezdő tételben instrukciókat kapunk, hogy milyen módon élvezhetjük a legjobban az előttünk álló fél órát.

Dallamos zene, érdekes az énekes hangja, valahogy ilyen őszi hangulata van az egésznek, pont jókor írok róla. Egyébként júliusban jelent meg.
Nyomasztó, szomorú, de valamiért mégis jó hallgatni. Az énekes hangja lehet idegesítő egyeseknek, de szerintem illik ehhez a zenéhez.

A számok címei híres emberek neveit takarják, bevallom én nem hallottam róluk, de pl. a záró track egy amerikai sci-fi írót takar, vagy pl. Bo Diaz egy baseball-játékos volt. Ez is érdekes szerintem.

Kétszer is felléptek nálunk (2008 nyarán és idén áprilisban), remélhetőleg visszatérnek az eddigi legjobb anyaguk után is.

Tracklist:

1. Composite Character
2. Charles Ewert
3. Marissa Wendolovske
4. Fred Dekker
5. Louis Slotin
6. Eric Hall
7. Sara Hayden
8. Jeni Leigh
9. Bo Diaz
10. Eddie Antar
11. Philip Jose Farmer

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek