Lemezismertetők

ENORIA – Enoria

Kiadó: 

Weboldal: www.enoria.com

Kiadás éve: 2010

Stílus: Metal

Brief Sum: The product of today”s musical mass-production, a totally forgettable material. Not even enough for the underground scene.

 

A svájci zenekar története 2003-ig nyúlik vissza, miután a Soulles (egy 1994-ben alakult csapatról van szó) a 2002-es New Era lemez megjelenése után feloszlott. Fabrice volt a zeneszerző és a dobos, Christophe a zenei rendező, Sylvain pedig a manager. A tapasztalat, a kötelék, melyet a lemez felvétele idején építettek fel, arra ösztönözte őket, hogy létrehozzák az Enoria-t.
Hosszan tartó keresés vette kezdetét az énekes és zenészek megtalálását illetően. A 2005-ös demo rögzítése döbbentette rá őket, hogy az akkori énekes, nem az, akit szeretnének, akire szükségük van, ráadásul a basszusgitárosuk is kiszállt, így négyen -Fabrice (dob), Christophe és Pascal (gitár) valamint Sylvain (billentyű)- fejezték be a felvételeket, melyet az Enoria első lemezének szántak. A felvételek befejeztével döntöttek úgy, hogy kizárólag stúdiós munkáknak szentelik magukat és project lesznek. 2006-ban megtalálták a számukra ideális, megfelelő énekest Marie személyében, majd 2007-ben stúdióba vonultak, hogy új számokat írjanak és rögzítsenek. Első lemezük végül is az idei év elején, hosszú vajúdás után látta meg a napvilágot.

Csak részben igaz a gótikus metal meghatározás, mert ugyan itt-ott előfordulnak gót hatások, témák (Spiral Of Life), a zene sokkal közelebb áll a progos elemekkel átszőtt power metalhoz. A gitárok súlyosan szólalnak meg, összetettnek is nevezhető a muzsika (Life Has Left You, Emptiness, Revealed Truth), de senki se gondoljon a Nevermore által képviselt súlyosságra, komplexitásra, attól halványabb, sápadtabb a produkció. A Soulless death metal világával egy az egyben szakítottak, az énektémákat -melyek itt-ott operásnak hatnak- Marie tiszta énekhangon tolmácsolja, hörgés sehol. A változatosságra sem fektetnek komoly hangsúlyt, a vége felé unalmassá válik az anyag, sok belőle az 55 perc.

Lehet, hogy sok munka, precizitás rejlik a dalokban, a végeredmény nem meggyőző. Hazai szinten (tehát Svájcban) esetleg sikereket könyvelnek majd el a lemezzel, de nemzetközileg, a talpon maradáshoz, ez a teljesítmény édeskevés.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Life Has Left You
2. Boarding
3. Spiral of Life
4. Emptiness
5. The Sentinel
6. Vertical Trap
7. Between Two Worlds
8. Revealed Truth
9. Impulses
10. The Finger of Anger
11. Eternal Sleep
12. Ultimate Solution
13. Time Flies By (outro)

Pontszám: 5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek