Lemezismertetők

ENTER SHIKARI – Take To The Skies

Kiadó: Ambush Reality

Weboldal: www.entershikari.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Experimental / Hardcore / Pop

 

 

 

 

3 Ep és 3 Single után napvilágot látott a nyugat – londoni experimentális hardcore / metál zenekar első nagylemeze, amit az Ambush Reality adott ki márciusban. Van a Cd – nek egy DVD kiadása is, de nekem csak a zene van meg. Nem semmi az, amit ebben a 17 számban hallhatunk. Sokunknak beugorhat különböző banda / pl : Horse The Band / a zene, stílus miatt, de azért itt is egy egyedi alkotásról van szó, úgy ahogy a HTB esetében is. A banda neve abszolút pozitív csengésű. Enter Shikari azt jelenti “Enter the hunter”, amit a nintendo – trance elemekért felelős Rou talált ki. Ez a név egy karakterből jött, ami pozitív agressziót jelent, olyan agressziót, ami segít kapcsolatot teremteni emberek között, ami által le lehet győzni az élet árnyoldalát, s a zenekar ezt az energiát akarja átadni koncertjeiken is.

2003- ban alakultak ezen a néven, és 3 évig minden háttérsegítség nélkül nyomták a koncerteket, turnékat. Aztán szépen lassan felfigyelt a média a gigantikus élményt adó koncertjükre, s el kezdett beindulni a szekér. Na de térjünk vissza a számokra. Korábban nem voltak ennyire előtérben az elektronikus elemek. Most már csak azokra épülnek a számok, egyedül szerintem nem is állnák meg a helyüket. Ezekkel a Trance / billentyűs elemekkel gazdagabb ez a zene, mert a hangulatilag változtatja meg az egészet.. Na, de milyen is a zene? Lágyabb, dallamosabb, mint a Horse the band. Vannak benne metalcore, emo, punkos témák. Énekileg magas, dallamos, popos, emos ének jellemző, amelyet ordítások, sikolyok, malac deathes témák, meg egyéb perverz bekiabálások fűszerezik. A zene egy átlag hallgató számára emészthető, mert minden meg van benne, ami kell, de nem olyan egyértelműek a trackek. Igazából mind a 4 tag vokálozik, hiszen több hangszín, skála mutatkozik meg a korong hallgatása közben. Intró veszi kezdetét, ami meg is alapozza a hangulatot, ebből kezdődik az ” Enter Shikari ” c. szám. 5 klipp is készült az albumon található tételekhez / Sorry…, mothership, ok…, anything…, Johnny Sniper /.

Alapból pop meg laza az egész zene, de a hozzáállás nagyon hácé meg csináld magad, de látszik az arcokon, hogy komolyan csinálják, amit csinálnak, s nekem nagyon bejön a lemez, mert sokszínű, egyedi, meg remek számok találhatóak rajta. Kedvenc tételem nincsen, az összes tetszik, mindig más szám jön be róla. A borítón egy indián szimbólum található, lehetséges, hogy köze van a zenekar nevéhez, mert a név is indián eredetű. Mindenkinek ajánlom a lemezt, próbálkozzon meg vele, bár true arcok ne próbálják ki. Emosoknak, metalcoreosoknak, meg aki szereti a jó zenét, annak ajánlom, s mivel nem vagyok true arc, én kipróbáltam, milyen a zenéjük. Koncerten mindenképp látnom kell őket. Tehát zseniális a lemez minden értelemben. Biztos vagyok benne, hogy majd nálunk is befutnak.

Tracklist:

1. Stand Your Ground; This is Ancient Land
2. Enter Shikari
3. Mothership
4. Anything Can Happen In The Next Half Hour
5. Interlude
6. Labyrinth
7. No Sssweat
8. Today Won’t Go Down In History
9. Interlude
10. Return To Energizer
11. Interlude
12. Sorry You’re Not A Winner
13. Interlude
14. Jonny Sniper
15. Adieu
16. OK Time For Plan B
17. Interlude

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek