Lemezismertetők

ENTOMBED A.D. – Bowels of Earth

BRIEF SUM: Lars Göran and Entombed’s mates in  A.D. came up again with an excellent death metal album from Sweden: every instrument sounds perfectly in the carefully composed songs. LG’s voice is as good as it was before. Cover art also fits perfecty to this outstanding album.

Idestova lassan 5 éve, hogy sikerült elcsípnem Kassán élőben a Grave társaságában az Entombed A.D.-t, s mondanom sem kell, alaposan hengereltek. Lars Göran, Nico, az akkoriban élőben kisegítő Interment-es Johan Jansson gitárosok, Victor Brandt basszeros (aki jelenleg a Dimmu Borgir-sorait erősíti a koncerteken és a Firespawn gitárosa is egyben), továbbá Olle dobos hatalmas bulit csaptak. Sok régi kedvenc Entombed nóta hangzott el, pl. a Left Hand Path, Revel in Flesh, a Stranger Aeons Out Of Hand, etc. valamint játszottak az Entombed A.D. debütáló lemezéről, a 2014-es „Back to the Front”-ról is: a Kill to Live-t és a Pandemic Rage-t. A koncert végeztével mindegyik taggal sikerült a közös fotó, nemcsak remek zenészek, hanem nagyon rendes srácok is egyben.

Abba nem szeretnék most belemenni, hogy miért van egyrészről az Entombed A.D., másrészről pedig az Entombed Nicke, Uffe és Alex ős-Nihilist-tagok/ alapítók vezérletével. Személy szerint mindegyik régi Nihilist/Entombed tagot tisztelem és becsülöm, s ezzel le is zárnám ezt a szomorú témát.

2016 februárjában az Entombed A.D. már a második nagylemezével kopogtatott a death metalosok ajtaján, „Dead Down”-címmel.

Tavaly augusztus végén étvágygerjesztőként megjelentettek egy single-t „Fit For A King” néven, s már sejthető volt, hogy akinek eddig bejött az Entombed A.D. zenéje, továbbra sem csalódhat LG Petrovékban.

A „Bowels of Earth” augusztus 30-án jelenik meg hivatalosan úgyszintén Century Media Records által, ráadásul egy szép gesztus is egyben, hiszen Nico Elgstrand gitáros aznap ünnepli a születésnapját.

A rendelkezésemre álló anyag 10 számból áll, viszont annyit még hozzátennék, hogy a digipak verzióhoz felvettek egy Motörhead feldolgozást is, a „Back at the Funny Farm”-ot az „Another Perfect Day” klasszikusról.

A „Bowels of Earth” LP-hez két video is készült, a nyitótétel „Torment Remains” és a rögtön utána következő „Elimination”. Már ez a két nóta és „Fit Fort A King” számomra eléggé meggyőző volt, LG Petrov továbbra is hozza a jó kis old schoolos hangját, Nico és Guilherme gitárosok a jó kis svéd death metalos riffeket szép szólókkal társítva, Olle pedig a megbízható dobolását. Azt nem tudom, hogy jelenleg Victor Brandt tagja-e a csapatnak, viszont ha nem tévedek, ő játszotta fel a basszus-futamokat, szintén alaposan kimunkálva.

Összegezve a dolgokat, számomra LG Petrovék újra bizonyították, hogy az Entombed A.D. jó kis banda, s én mindenképp maximális pontszámra azaz egy szép kerek 10-esre értékelem a „Bowels of Earth” lemezüket.

Kedvenc dalok: Torment Remains, Elimination, Bourbon Nightmare.

Kiadó: Century Media Records
Kiadás éve: 2019
Stílus: Death Metal / Death ‘n’ Roll
Weboldal: https://www.entombedad.com/

Tracklist:

  1. Torment Remains
  2. Elimination
  3. Hell Is My Home
  4. Bowels of Earth
  5. Bourbon Nightmare
  6. Fit for a King
  7. Worlds Apart
  8. Through the Eyes of the Gods
  9. I’ll Never Get Out of This World Alive (Hank Williams cover)
  10. To Eternal Night

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Entombed A.D. & Voivod – Novemberben budapesti buli!

KMZ

Entombed A.D. – „Pandemic Rage” videopremier

KMZ

Entombed A.D. – Új daluk, a „Vulture and the Traitor” online!

KMZ

Hot News: Entombed A.D. – announce European tour with Grave, new album out in August

KMZ

Hot News: Entombed A.D. – present first song from the upcoming album „Back To The Front”

KMZ

Hot News: Entombed A.D. – announce album release

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek