ENTRENCH – Through The Walls Of Flesh

Print Friendly, PDF & Email

2017. nov 9, 9:39 :

Kiadó: I Hate

Weboldal: facebook.com/entrench

Kiadás éve: 2017

Stílus: Thrash Metal

Brief Sum: It’s not the unmissable record of an extraordinary band, there are plenty of similar and better pieces out there. What the trio accomplishes though is paying respect to the Gods of raw and uncompromising musical massacre.

 

Idén nyáron jelent meg az „óc-szkul” thrash-ben utazó svéd banda harmadik sorlemeze. A Violent Creation album nem volt ismeretlen számomra, így szívesen vállaltam a friss anyag beható tanulmányozását. Újra belemerültem a nyolcvanas évek közepét idéző zabolátlan, nyers mészárlásba.

Abba most nem akarok belemenni, hogy név szerint kiktől merítenek, kiknek a munkásságából táplálkoznak a trió tagjai. Ha valaki veszi a fáradtságot, hogy belehallgasson a lemezbe és már élt a hőskorban, az úgy is fel fog emlegeti néhány klasszikus nevet. De senkit sem akarok eltántorítani a Through The Walls Of Flesh tesztelésétől, nincs szó másolásról, vannak itt saját kútfőből született ötletek, megoldások szépszerével.

Ahogy az album indul, kifejezetten csalóka, szó szerint csak vihar előtti csendet képviselik a kezdő akkordok. Hosszas (kifejezetten ötletes, változatos) instrumentális rész után mutatja meg igazi arcát az alkotáscsokor. Fredrik Pellbink száraz, nyers hangja kissé jellegtelen, de jól illeszkedik a zenéhez. Időnként (na, tessék mégis leírok egy nevet) a fiatal Petrozzát idézi. A koszos, nyers hangzás nekem kifejezetten tetszett, bár gondolom, aki a „múltban él” az nem fog steril, agyon elektronikázott, effektezett anyaggal előállni.

Az előző lemezük nekem kicsit könnyebben befogadható volt, hamarabb „megadta magát”. Lehet, inkább úgy kellene fogalmaznom, hogy emlékezetesebb volt az az alkotás. Persze biztos sokaknak ez nem erény, én nem bánom, ha nem kell szénné hallgatni egy albumot, hogy elismerően tudjak nyilatkozni róla.

Maradjunk annyiban, hogy nem egy megkerülhetetlen zenekar, kihagyhatatlan lemezéről van szó, ilyenek és jobbak is szép számmal vannak. De amit a trió véghezvisz, az tiszteltadás a pőre, nyers, kompromisszum mentes zenei mészárlás Istenei előtt.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. The Coming Storm / Dawn of War
2. Enter the Fray
3. Iron Coffin
4. Dead End
5. The Warmonger Sacrament
6. White Light Precedes Black Rain
7. Fragments / Shadow of Death

Pontszám: 7.5

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Ezt a cikket eddig 476 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..