Lemezismertetők

EXECRATION – A Feast For The Wretched

Kiadó: Comatose Music

Weboldal: www.execrationbrutality.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Brutal Death Metal

 

(scroll down for English Version)

 

Nagyon fiatal csapatnak számít az amerikai Execration, hisz 2007-ben alakultak és még abban az évben napvilágot is látott bemutatkozó demójuk az “Infernal Annhilation”. A zenekar legismertebb tagja Mike Poggione, kinek neve a legendás Monstrosity-ből lehet ismerős. Az Execration a tipikusnak is nevezhető amerikai death metalt játssza. Szóval a sebesség, az őrült tempók mindennél fontosabbak zenepalettájukon.

A “A Feast for the Wretched” című bemutatkozó anyaguk is ezt a vonalat képviseli, egy fikarcnyit sem térve le az álltaluk kijelölt iránytól. A bő fél órás anyag sok újdonsággal nem szolgál, de az tény, hogy a stílus kedvelői itt megfogják találni a számításukat. Persze, azt el kell mondjam, hogy Death szintű magasságokba nem tör ki itt a progresszivitás, de egy-egy megtekert rifftől nem ijednek meg. Egyébként a dalok túlnyomó része gyors tempóból épül fel, amik hirtelen váltanak át zúzós, őrlős témákba. Felbukkannak őrült grind tempók is, viszont szóló egyáltalán nincs a lemezen, amit azért nagyon sajnálok.

A zenészeket egy rossz szó sem érheti, hallani, hogy a kisujjukban van a stílus. Ami még plusz erény, hogy a rengeteg váltással végig fenntartják a hallgató érdeklődését, sőt “Colin Foran” “énekes” is mindent megtesz a változatosság érdekében. Kedvenc dalom is akad bőven pl.: a lemezt záró “Penetration Butchery”, mely kitűnő leképezése a korong egészének. De ide sorolandó az egyik legenergikusabb tétel a “Full Fist Sodomy” is, és a technikás riffeket és dobtémákat felvonultató “Combined Nuclei”-ről ne is beszéljünk.

Összességében a maga nemében egy hibátlan alkotásról beszélhetünk, mely szerintem megállja a helyét akármelyik más hasonszőrű, sokkal ismertebb zenekar korongja mellet is. A lemez egész kiállítása a logótól kezdve a borítóig összhangban van a zenével. A hangzás kellően agresszív és kicsit koszos is, amit nekem kifejezetten tetszik. Szerintem teljesen helyén van a “A Feast for the Wretched”, mely sokat fog forogni a lejátszómban, ha egy őrült brutális aprításra vágyom. A végére csak annyi, hogy “death metallereknek” kifejezetten ajánlott korong a “Execration” bemutatkozó anyaga.

———————

ENGLISH VERSION:

The American Execration is a very young band, as they were founded in 2007, and in the same year came out their debut demo “Infernal Annihilation”. The most known member of the band is Mike Poggione, who can be known from the legendary Monsrtosity. Execration plays the so called “typical American death metal”. Therefore the speed and the mad tempos are the most important in their repertoire.

Their debut material, “A Freast for the Wretched” goes along the same path, leaving the selected direction by no means at all. The more than half an hour long material does not give any novelties, but one thing is sure, the fans of the style will find their accounts in it. I must say that it progressivity does not erupt into heights at the level of Death, but they are not frightened of a twisted riff. Most parts of the songs are constructed by fast tempos, which suddenly change to shredding, grinding themes. Mad grind tempos pop up, as well, but solos are not in the album at all being a pity for me.

A bad word can not be said about the musicians. It can be heard that the genre is in their fingers’ end. An additional virtue is that they hold the attendance of the audience continuously by the enormous amount of switches, and what is more, the vocalist, Colin Forlan does his best for the sake of variability. There are a lot of favourite songs for me, e.g. the final track “Penetration Butchery”, being a great projection of the whole album. One of the most energetic tracks, “Full Fist Sodomy” can be listed also here, not to speak of “Combined Nuclei” bringing technical riffs and drum themes.

To sum up all these, in its way we can mention it as a perfect creature, which stands its ground, as I see, among any similar but better known bands’ albums. The whole presence of the artwork including the logo and the cover is in accordance with the music. The sound is aggressive enough however a bit dirty, which I deliberately like. I think, “A Feast for the Wretched” is totally okay, and it will be many times in my player if I want to have a mad, brutal grind. For the end, I deliberately suggest the debut album of Execration for death metallers.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Intro
2. Embedded in Gore
3. Retard Strength
4. Combined Nuclei
5. Implements of Insanity
6. Full Fist Sodomy
7. Monkey Shit
8. Brutal Suppression
9. Penetration Butchery

Pontszám: 8.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek