Lemezismertetők

EXODIKON – Végtelenbe Zárva EP

Kiadó:

Weboldal: http://exodikon.uw.hu/

Kiadás éve: 2011

Stílus: Death metal

Brief Sum: It’s a correctly built album, which follows in Christian Epidemic’s track. The solos are a bit weak and the fitting of the lyrics is sometimes awkward. But in the same time, it has brutality and catchy tunes, and we should pay attention to the lyrics, too.

Mindig lelkes érdeklődéssel hallgatom azokat a magyar csapatokat, akik anyanyelvünkön művelik a metal extrém ágazatait. Így van ez az únyoni Exodikonnal is. A 2004-ben alakult csapat a death metal dallamosabb ágát kívánja gazdagítani, méghozzá olyan nevek hatására, mint a Carcass, Dissection, Death és Amon Amarth. Első demójuk 2007-ben készült el, ez három magyar nyelvű szerzeményt tartalmazott, majd idén rögzítették a Végtelenbe zárva EP-t, amire az intrót leszámítva négy magyar nyelvű dal, és azok angol verziói is felkerültek.

Az irányvonal és a lelkesedés jó. A négy szerzemény átszáguld az emberen és felaprít benne minden jókedvet. A példaképnek tekintett csapatok szellemét annyira nem éreztem a dalokban, mert első pillanattól fogva tartott a Christian Epidemic hatás. Gondolom ez nagyrészt Pósfai Józsefnek köszönhető, aki énekelt a fent említett csapatban is.

Különbséget talán annyiban érzek a Christian Epidemichez képest, hogy itt metalosabb a megközelítés, talán mert itt nincs aláfestő billentyűs hangszer. Jól felépített dalokban lakozik kellő fogósság is. Jó példa erre A tagadás árnyékában. Ugyanakkor nem mindegyik nótát érzem erősnek. A gitárok kicsit bátortalanul szólnak és a szólok sem elég markánsak. A Világtalanban néhol esetlen a szöveg és a zene egymásra feszülése. Ez a kis disszonancia angolul nem zavaró. Ennek ellenére a magyar verzióra szavazok, mert vannak nagyon jól eltalált szövegek.

Tisztességgel megkomponált lemez, ami néhol kicsit esetlen és nem igyekszik levetni magáról a Christian Epidemic álcáját. Bízom benne, a nagylemezig sikerül megtalálniuk az egyéniségüket. Addig pedig reméljük, el tudjuk koncerten csípni őket, mert biztos vagyok benne, hogy élőben tarolnak.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Intro
2. A tagadás árnyékában
3. Életfogytig
4. Világtalan
5. Végtelenbe zárva
6. Intro
7. In the Shadow of Negation
8. Till the End of All
9. World/less
10. Trapped in Infinity

Pontszám: 6

Kapcsolódó cikkek

Exodikon interjú

KMZ

Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze – Klippremier: Untermensch – A manipulátorok lélektana

KMZ

Monastery és Exodikon az I Am Morbid előtt augusztusban!

KMZ

Needless, Paediatrician, Türböwitch, Exodikon – Koncertbeszámoló

Herczeg Frigyes

Mayhem, Mortiis, Exodikon – Koncertbeszámoló

bönin

Mayhem – Mortiis – Exodikon – pénteken koncert a Barba Negrában!

KMZ

Wrath of Azazel / Exodikon / Sollen – barátok vagyunk és maradunk is

KMZ

Lowland Storming – Aornos / Atrox Trauma / Türböwitch / Exodikon – még sok ilyet!

KMZ

Danse Macabre – Isatha / Exodikon / Despair / Children of Decadence – remek hangulat, tomboló közönség

KMZ

Demonical, Exodikon – Koncertbeszámoló

SteveShield

Watch My Dying, Cadaveres, Exodikon, Dog Days – Koncertbeszámoló

Plastic_Puppet

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek