Lemezismertetők

EXTREME COLD WINTER – World Exit

A 2009-ben alakult németalföldi Extreme Cold Winter doom/death metal horda nem akármilyen tagokat vonultat fel A.J. van Drenth (Temple, Beast of Revelation, Throne, ex-Beyond Belief) – gitáros, Seth van de Loo (Cthuluminati, Voodoo Gods, Grey Aura, ex-Centurian, ex-Nox, ex-Severe Torture) – dobos és végül, de nem utolsósorban Pim Blankenstein (Officium Triste, The 11th Hour) – énekes személyében.

A csapat 2015-ben jelentetett meg egy EP-t „Paradise Ends Here” címmel és 6 év hallgatás után a Hammerheart kiadó gondozásában napvilágot látott a „World Exit” LP majd’ 51 percben.

Megvallom őszintén, nem túlzottan sok doom/death metal bandát/anyagot hallgatok, de természetesen akadnak kivételek, ezek közé tartozik a holland Extreme Cold Winter is. Már a 2015-ös EP-jük is nagyon tetszett, így kíváncsian vártam, mivel rukkolnak elő a veterán muzsikusok.

Nos, nem csalódtam az LP-ben sem, hamisítatlan, tradicionális holland doom/death metalt kapnak a hallgatók, néhol billentyűkkel színesítve Carsten Altena (The Monolith Deathcult) előadásában, s itt jegyezném meg, hogy a basszusgitárosi teendőket ezúttal Hans Pieters, a stúdió tulajdonosa (ahol a srácok rögzítették az anyagot) látta el ezúttal.

Kiváló csemege a „World Exit” hallgatása a borongósabb, zordabb napokra, 7 remekbe szabott szerzeményt hallhatunk egyébként a lemezen.

Sajnos a borítóról nem találtam semmilyen infot, mindazonáltal tökéletesen passzol ehhez a kiváló nagylemezhez.

Bár mindegyik nótát kedvelem, az egyértelmű kedvenceim a „Pharmakia” és a záró tétel a „Cursed Like Cain” lettek: ezekben a számokban némi gyorsabb tempó is felfedezhető nyomokban, súlyos darabok.

Maximálisra értékelném a németalföldi death/doom metal veteránok teljesítményét, a műfaj old school rajongóinak kifejezetten ajánlott a „World Exit”.

Kiadó: Hammerheart Records
Kiadás éve: 2021
Stílus: Death / Doom Metal
Weboldal: facebook.com/Extreme.Cold.Winter

Tracklist:

  1. Animals in Wintertime
  2. Time Space World
  3. Permafrost Entombment
  4. The Sea Taketh
  5. Pharmakia
  6. Serpent’s Seduction
  7. Cursed Like Cain

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek