Lemezismertetők

FALLENINTOASHES – FallenIntoAshes

Kiadó: Dzsukhell Rekords

Weboldal: facebook.com/pages/FallenIntoAshes

Kiadás éve: 2009

Stílus: Metal / Hardcore

 

 

 

 

Ez egy dupla debütálás: Egyrészt bár 1999-ben alakult, ez az első teljes nagylemeznek nevezhető kiadványa a budapesti FallenIntoAshes-nek, másrészt ez volt az első megjelentetése a Dzsukhell Rekords-nak is.
Azért a zenekar esetében nem teljesen igaz ez, nem tétlenkedtek eddig sem: 2001-ben megjelent egy demo, 2002-ben egy MCD, 2003-ban egy split az Ambrosia-val, 2004-ben újra egy MCD, 2008-ban egy split a Penalty Kick-kel, majd 2009 nyarán ez az anyag következett. Egy barátjuk emlékének ajánlva jött ki.

10 track 47 perc alatt, több számuk már a 2008-as split cd-n is szerepelt. Aki azt ismeri, azért az is kap 3 új dalt („Beginning of the end”, „All eyes on you”, „4”), egy szép átvezetot („Interlude”), és a lemez legvégén egy meglepetést (Depeche Mode feldolgozás).
Aki nem ismerné őket, egy dallamos, modern metal/core bandáról van szó, angol dalszövegekkel (megtalálhatóak a borítóban), különleges zenével, és millió koncerttel a hátuk mögött.

A felállás: Zolee – ének, Elliott – gitár (Rivers Run Dry), Barney – gitár, Zsolt – dob (ex-Dawncore), Csaba – bass (azóta Bridge To Solace), a felvételek és a keverés 2007-2008-ban készültek Jaya Hari das (Mantra, ex-Womb) segítségével az Audioplanet stúdióban.

Ami jelenleg biztos koncertek terén, hogy május 15-én Győrben lépnek fel az Idoru, Embers, Velvet Stab társaságában. További események, pólók, stb. a myspace oldalon! A cd beszerezhető a zenekartól, vagy a Dzsukhell-nél.

Azóta kiadtak egy bakelit kislemezt is, a Zero Tolerance zenekarral közösen, amelyen 3 friss FIA és 2 ZT szám szerepel…

Tracklist:

1. Beginning of the end
2. Still remember
3. Blood stained on dirty hands
4. Interlude
5. The power and the slave
6. All eyes on you
7. Weight of the snow
8. 4
9. Destiny
10. Fight with virus (+bonus)

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek