Lemezismertetők

FALLENINTOASHES / PENALTY KICK – Split

Kiadó: Edge Records

Weboldal: myspace.com/fallenintoashes

Kiadás éve: 2008

Stílus: Hardcore

 

 

 

 

Egy aránylag ritkának nevezhető lemez ez, mert idehaza elég kevésnek mondható a split lemezek száma, bár én túlzottan nem is rajongom értük. Két hardcore bandáról van szó, akik már különböző sikereket értek el a koncertjeik miatt.

Elsőként a Fallenintoashes-t hallhatjuk, egy mostanában nagyon aktívnak mondható csapatot. A brutalitás és a durva, szaggatott riffek keményen odabasznak. Mindezt egy hardcore-os üvöltés kíséri végig, bár van, amikor dallamosabb megoldásokkal is variálnak, de az üvöltés van többségben. A hangzás egészen jónak mondható, bár a cinek hangjával nem vagyok megelégedve. Viszont jó a basszusjáték, és remek, lendületes számokat kreálnak. Igaz, külföldön pl. a Ferret Music-nál rengeteg ilyen stílusban mozgó profi zenekart hallhatunk, szóval hozzájuk képest gyengének nevezhető, de figyelemre méltó teljesítmény. Az tuti, hogy koncerten hatalmasat lehet erre tombolni, és a falat is szétbontja az ember, de CD-n hallgatva egy erős közepesnek mondható. Viszont úgy érzem, hogy fejlődőképes bandáról van szó, és még hallunk tőlük jobb produkciót is.

A korong második felén elhelyezkedő Penalty Kick teljesítménye sajnos még ennyire sem győzött meg. A stílus változatlanul hardcore, bár ez nem annyira tömény, mint a Fallenintoashes. A dobok kifejezetten gyengének nevezhetők, tompák és erőtlenek az ütések. Az ének két részből tevődik össze, amiben van egy durvább, szinte hörgésre emlékeztető maszlag, ami számomra majdhogynem idegesítő, a másik fele pedig egy dallamosabb, talán kicsit rap-es énekhang, ami, szintén unalmas és nem túl izgalmas. Értem, hogy mit szeretnének megvalósítani, de úgy érzem, még annyira nem képzettek, hogy ezt jól meg is tudják csinálni a zenéjükben.
Helyenként szinte punkos lendület figyelhető meg, szinte ismétlődő unalmas gitárriffekből tevődik össze minden dal. Igazából már majdnem ott tartottam, hogy jobb lesz, ha kiveszem a lejátszóból a korongot, azért próbálkoztam vele többször is, de nem győzött meg a zenéjük.

A Fallenintoashes jóval meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, de őket sem nevezném túlzottan jónak. A FIA kb. 2 ponttal is jobbat érdemel, de összességében így is csak egy 5.5 pontot tudok adni. Sajnálom.

http://www.myspace.com/penaltykick
http://www.myspace.com/fallenintoashes

Tracklist:

Fallenintoashes:
01. Fight With Virus
02. Blood Stained On Dirty Hands
03. The Power And The Slave
04. Destiny
05. Still Remember
06. Weight Of The Snow

Penalty Kick
07. Fire
08. I Don’t Need You
09. When The Legends Become Reality
10. Stop The Falling
11. My First Conscious Experience Of Satan
12. Burn Down
13. Just Help Me To Bear My Cross!
14. It’s Your Choice

Pontszám: 5.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek