Lemezismertetők

FANATIC ATTACK – Fight For A Lie Ep

Kiadó: 

Weboldal: myspace.com/fanaticattack

Kiadás éve: 2012

Stílus: Thrash metal

Brief Sum: Fight for a Lie was recorded by a very talented and appealing band, who definitely deserve the support and patronage of old school thrashers.

 

Még szeptember közepén, mikor először láttam a zenekart élőben Marcaliban a KékMadár klubban, akkor vettem meg ezt a kiadványt. És hallgattam utána rongyossá.

A Damned World (2010) és a Septoxe (2011) demók után rögzítette a fiatal trió ezt az intro plusz öt számos anyagot. A csapat egyfajta időutazásban részesíti a hallgatót. Muzsikájuk hiteles és őszinte, a ’80-as évek közepét idéző old school thrash metal, legfőbb hatásaik pedig a korai Kreator és Sodom. Az Ep hallgatása közben az a nosztalgikus érzés kapott el, mint amikor ’87/’88 táján, 13-14 évesen, kezdő metalosként hallgattam a Beyond, Mirror, Undertaking stb. kazettáimat. Brutális thrash metaljukat váltásokkal (Cursed Nation), doom-os betétekkel (Escape To Madness) színesítik, egydimenziósnak tehát semmiképpen sem nevezhető a muzsika. Mindenképpen ki kell emelnem Kuczkó Gábor basszusgitáros vastag futamait, a jó, erőteljes hangzásnak köszönhetően, hangszere nem tűnik el a háttérben.

Egy nagyon tehetséges és szimpatikus zenekar felvétele a Fight For A Lie, megérdemlik az old school thrasherek támogatását és pártfogását. A magam részéről maximális bizalommal viseltetek irántuk, akár elfogultsággal is lehet vádolni, nálam ez egy maximális teljesítmény. Aztán neki lehet állni srácok a lemeznek…

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Intro
2. Fight For a Lie
3. Cursed Nation
4. Escape to Madness
5. Flight 240
6. Who Made Us…and Why

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Fanatic Attack, Atrox Trauma, Nemezis, Csatazaj – várakozáson felüli volt az este

KMZ

Fanatic Attack / Csatazaj / Axemen – nagyon vártuk a bulit

KMZ

FANATIC ATTACK – Withstand the Storm

Georgius

Fanatic Attack – újévi köszöntő

KMZ

Koncertajánló: Deathstorm, Fanatic Attack, Needless

KMZ

Axegressor, Fanatic Attack, Bäd Hammer – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

FANATIC ATTACK – Waiting To Rot

Dr. Feelgood

Catalepsy, Fanatic Attack, Taste My Pain – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

Fanatic Attack Interjú

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek