Lemezismertetők

FANATIC ATTACK – Withstand the Storm

A dunántúli illetőségű Fanatic Attack harmadik nagylemezével egy irgalmatlan erőtől duzzadó Thrash/Death/Black metal alkotást tett le az asztalra a tavalyi év során. A 2009-től aktív horda a következő felállásban vette fel az intro/outróval ellátott 8 tételből álló masszív underground muzsikát tartalmazó „Withstand the Storm“-ot: Pőcze Ádám gitáros (aki egykoron, 2009-2014 között az énekesi teendőket is ellátta egyben) és Ploner Patrick dobos alaptagok mellé felsorakozott Földesi Imre énekes, valamint Wolf Péter basszusgitáros. Földesi Imre énekes volt a fő szövegíró, kivételt képez a „Time“ nevű szerzemény, melyet Pőcze Ádám jegyzett.

A szépen megkomponált, sejtelmes elemekkel átszőtt bevezető után a srácok a gyors – és középtempókat mesterien váltogató „Darkness Beyond“-dal nyújtanak átfogó képet arról, mi várható tőlük tulajdonképpen a majd‘ 45 perces albumon. A soron következő „Stonewall Labyrinth“ rendesen pusztítja a hallójáratokat a fogós Black és Thrash-es riffözönével, Imre helyenkénti pokoli sikolyaival. A „When Death had Ruled the Earth“ ismét változatosabb darab, mely nótából a klasszikus Heavy metal elemei sem hiányozhatnak. A „Withstand the Storm“ szép akusztikus pengetéssel indul, hogy azután fagyos északi hangulatban romboljon szét maga körül mindent. Ez a kompozíció egyfajta himnuszként is szolgál a csapat számára, melynek értelmében hátrahagyják a múltat és a jövőbe tekintenek. A „Time“ zakatolós ütemben indul, majd sebesebb fokozatra kapcsol, s ez a sokszínűség végig kíséri a teljes szerzeményt.

Két újabb acélos Blackened Thrash szám („The Void“ és a Fall of West“) őrlésével folytatódik az LP, hogy az alvilág uráról, Hadészről szóló „The Ferryman“-nel feltegyék az i-re a pontot a minden elismerést megérdemlő zenészek. Legvégül pedig egy hangulatos outroval zárnak Ádámék…

Amint fentebb említettem, a Fanatic Attack zenéjére a Thrash/Death/Black metal egyfajta keveréke jellemző, a hangzás meglehetősen karcos, mindezzel megadva a teljes tiszteletet a hőskor szellemiségének.

Egy behemót 10-esre értékelem a Fanatic Attack „Withstand the Storm“-ját, s abban bízom, sikerül majd élőben is hamarosan megtekintenem a gárdát.

Kiadó: Metal ör Die Records
Kiadás éve: 2021
Stílus: Thrash Metal
Weboldal: facebook.com/profile.php?id=100063699631092

Tracklist:

  1. Intro
  2. Darkness Beyond
  3. Stonewall Labyrinth
  4. When Death Had Ruled the Earth
  5. Withstand the Storm
  6. Time
  7. The Void
  8. Fall of West
  9. The Ferryman
  10. Outro

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Fanatic Attack, Atrox Trauma, Nemezis, Csatazaj – várakozáson felüli volt az este

KMZ

Fanatic Attack / Csatazaj / Axemen – nagyon vártuk a bulit

KMZ

Fanatic Attack – újévi köszöntő

KMZ

Koncertajánló: Deathstorm, Fanatic Attack, Needless

KMZ

Axegressor, Fanatic Attack, Bäd Hammer – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

FANATIC ATTACK – Waiting To Rot

Dr. Feelgood

FANATIC ATTACK – Fight For A Lie Ep

Dr. Feelgood

Catalepsy, Fanatic Attack, Taste My Pain – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

Fanatic Attack Interjú

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek