Lemezismertetők

FIRES OF BABYLON – Fires Of Babylon

Kiadó: Metal Heaven

Weboldal: myspace.com/firesofbabylon

Kiadás éve: 2008

Stílus: Power Metal

 

 

 

A Fires Of Babylon egy új név a metal zenei palettán, de ha jobban megnézzük, nem kezdő zenészekkel van dolgunk. Kezdjük ott, hogy az énekes nem más, mint maga Rob Rock, aki annak idején Axel Rudi Pell és a Warrior zenekarok sorait is erősítette, aztán Lou St. Paul gitáros a Winters Bane-ből, valamint basszuson Kelly Conlon játszik (ex-Death) a Monstrosity-ből, a dobos pedig az ex-Annihilator-os (most Shatter Messiah) Bob Falzano. Hát ilyen múlttal rendelkező muzsikusoktól rossz zenét nem nagyon vár az ember, de azért nézzük, mit is rejt ez a bemutatkozó korong. A játék neve hamisíthatatlan U.S. power metal a legjobb fajtából. Nem is tökölnek sokat, rögtön berobban a veretes riffelésű “Falling To Pieces”. Már itt az elején a hallgató önkéntelenül is léggitárt fog a kezébe, akkora erővel csapnak a húrokba. Rob Rock pedig olyan hatalmas refrént tol benne, hogy az egyik legjobb nóta kerekedik ki belőle.

A következő “Devilution” kicsit egyszerűbb szerkezete miatt annyira nem jön be, de aztán a “When The Kingdom Comes”, “Lake Of Fire” kettőse megint nagyon betalál. Utóbbi Bob feszes dobjátéka miatt emlékezetes, míg előbbi kicsit szelősebb dalszerkezetével és szárnyaló dallamival ismét hatalmasat szakít. A dalokban itt-ott enyhe billentyűs hangszínek is megbújnak, de csak szigorúan színesítő jelleggel. Aztán a “Holy Resurrection” lüktető ritmusával, ízes szólójával megint telitalálat, igaz a refrén nem annyira ragadós. Majd a gyorsabb, “Going Through Changes”, következik, ami a korong másik legjobb szerzeménye. Változatos témákkal, magas ívű, igazi power metalos dallamvezetéssel. A vége felé egy kicsit egybefolynak a dalok, de nem állíthatom, hogy rosszak lennének, csak sok emlékezetes témát már nem vonultatnak fel. Igaz a záró “Castle Are Burning” szigorú refrénjével, majd megkapó harmonikus gitárjátékával, fület simogató szólójával ismét arra késztet, hogy újból a korong elejére ugorjak.

A lemez hangzásába nem lehet belekötni, sőt a borítón az égő Bábeli Toronnyal is kiváló munka. Aki rajong a régi 80-as évekbeli U.S. power metalért, mindenképp szerezze be ezt a korongot. Remélem, nem csak egy lemezről van itt szó, hanem hosszabb távban gondolkodnak, és legközelebb egy még erősebb hanganyaggal rukkolnak elő. Várom a folytatást.

Tracklist:

1. Falling To Pieces
2. Devilution
3. When The Kingdom Comes
4. Lake Of Fire
5. Holy Resurrection
6. Going Through Changes
7. Lazarus Rising
8. Revolution Coming
9. Generation Of Destruction
10. Castles Are Burning

Pontszám: 8.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek