Lemezismertetők

FLESHGOD APOCALYPSE – Oracles

Kiadó: Candlelight Records

Weboldal: facebook.com/fleshgodapocalypse

Kiadás éve: 2009

Stílus: Symphonic / Technical Death Metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

A Fleshgod Apocalypse egy elég friss olasz brutal death metal banda és ez az első teljes hosszú kiadványuk, így igazán viszonyítási alap nem is lehet. Első ránézésre a borító elég kiábrándító, tudván, hogy nem valami powermetalt takar, viszont a számcímek egész érdekesnek tűnnek.
Az első tétel elején a kis bevezető is még a borító hangulatát hozza, de hamarosan elkezdődik a riffáradat. Közele se azt a tipikus death metalt kapjuk, a borító ettől függetlenül még mindig kirí az összképből. Építkeznek szokásos death metal sémákból, de a dallamvilág, az egész komplexitása egyedi atmoszférát ad. Először talán az Arkhon Infaustus neve ugrott be. Nincsenek fölösleges témák, üresjáratok. Változatos ritmikailag és mégis stabilitás árad a zenéből. Néhol előtérbe kerül a blackes jelleg, néhol már heroikus virgázós power metal felé tendál. Egyedül az idegesítő törések zökkentenek ki. Bőszen használnak komolyzenei betéteket és tulajdonképpen csak a végén derül ki mennyire is fontos része ez az anyagnak. Kivéve talán az elején a filgúd palotást, de ez legyen a legkevesebb.

A gyors riffelésen kívül vannak itt igazán igényes témák, remek szólók és megpróbálták a basszust is kevésbé lekeverni, ráadásul leállásoknál általában közbebazsevál, csak afféle magamutogatás gyanánt. A gitárok elég szárazan, de erőteljesen szólnak, a basszushangzás is rendben van, talán a dob az, amivel nem vagyok kibékülve. Alapjáraton nem kedvelem a széttriggerelt dobokat, a zene azonban most megkívánja ezt a soundot, de elég borzalmas ahogy széteffektelték. Már csak azért baj, mert innen igazán könnyű lett volna elérni azt a száraz precíz hangzást, ami a legoptimálisabb lenne ide.
A vokál az egész albumon végig mély gyomorhörgés, semmi extra, néhol „hörgőkórus”, de ez nagyon gyenge próbálkozás.
Tulajdonképpen nagyon régen járt nálam ilyen érdekes sokszínű hallgatnivaló. Előnyére válik, hogy nem egy soklemezes letisztult zenekarról van szó. Fokozottan ajánlott.

———————–

ENGLISH VERSION:

Fleshgod Apocalypse is a quite new Italian brutal death metal band and this album is the first longer record of the guys’, so actually, we don’t have anything to compare it to. For the first sight the cover art was a bit disappointing for me knowing that this music is
not a kind of power metal, however, the titles of the songs seemed interesting.

The beginning of the first track also brings us the mood of the cover art, but the riff-storm starts soon. We don’t get that typical death metal we got used to, however the cover art is still very different in the composition. The structure contains many usual death metal pattern, but the tunes and the complexity of the whole song gives us an original atmosphere. It reminds me of Arkhon Infaustus. There aren’t any needless themes or breaks. As for the rhytmics, they are really colorful, but some indescribable stability floods towards us at the same time. Sometimes, we can recognise some black metal elements, and sometimes we can feel something similar to the heroic power metal parts. The only disturbing parts are the breaks. The guys use classical music parts on a large scale, and actually, it is only the end of the album, when we consider that this style is a very important element of the whole, except for the ‘feelgod’ folk dance at the beginning, but that’s all.

Apart from the fast riffs, there are many nice themes and great solos, and they tried not to mix the basses too much. Gutiars’ play is a bit dry, but heavy, and the bass is also good, maybe the only things I am not completely satisfied with are the drums. Basically, I don’t like triggered drums, but this music requires this kind of sound, however, it is annoying that how many effects are used on it.

Vocals are deep stomach rattles through the whole album, nothing special. Somewhere we can find ‘rattle-choirs’, but they are weak shots.
As a matter of fact, I listened to such an interesting and colorful album a long time ago. It is an advantage for the band, that they are quite new on the market. I can only recommend it.

Tracklist:

1. In Honour Of Reason
2. Post-Enlightenment Executor
3. As Tyrants Fall
4. Sophistic Demise
5. Requiem In SJ Minore
6. At The Guillotine
7. Embodied Deception
8. Infection Of The White Throne
9. Retrieving My Carcass
10. Oracles

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Fleshgod Apocalypse – Koncertbeszámoló

Némethy Zsolt

Fleshgod Apocalypse koncert 2021-ben – A38, 2021. okt. 21.

KMZ

Fleshgod Apocalypse, Carach Angren: extrém metal évnyitás a Dürer Kertben

KMZ

Ensiferum, Fleshgod Apocalypse koncertek a Barba Negrában

KMZ

KME videók: Ferium, Steignyr, Lefutray, Heretic’s Dream, Fleshgod Apocalypse, Dead Earth Politics, Darkology, Make Me a Donut

KMZ

KME videók: Avantasia, Motus Tenebrae, Votum, Idol Of A Broken Mind, Necrosavant etc.

KMZ

KME videók: Sunburst, Fleshgod Apocalypse, Carnality, Matubes

KMZ

Elkezdődtek a Fleshgod Apocalypse új, »King« című albumának munkálatai!

KMZ

Fleshgod Apocalypse – „Epilogue” videoklip

KMZ

Fleshgod Apocalypse – Új videoklip teaser

KMZ

Fleshgod Apocalypse – Új videóklip

KMZ

Fleshgod Apocalypse Interjú

SteveShield

Hot News: Fleshgod Apocalypse – „Pathfinder” Video Clip now Online!

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – release second trailer for upcoming video for ‘Pathfinder’

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – release trailer for upcoming video for ‘Pathfinder’

KMZ

Hot News: Learn to Cook with Fleshgod Apocalypse!

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – exclusively offer their own wine to European fans!

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – „Minotaur” Lyric Video Posted

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – »Labyrinth« Album Trailer Online

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – Release Brand New Song

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek