Lemezismertetők

FLOP – Torso

Kiadó: Edge Records

Weboldal: myspace.com/flopgrunge

Kiadás éve: 2008

Stílus: Metal / Rock

 

(scroll down for English Version)

 

 

A Flop helyzete jelenleg ott tart, hogy a zenekar átépítés alatt van, vagy volt. Nem tudom, mikor frissítették utoljára a hivatalos oldalukat, de ott azt írták, jelenleg gitár – énekre redukálódott le a banda. Nos, ami biztos, ezt a lemezt még komplett felállásban, de az is lehet, hogy már nem a teljes felállásban vették fel. Sajnos több infót nem lehetett kideríteni. A lemezt az Edge Records gondozza, ami HammerWorld érdekeltségű, szóval van esély a jobb promóra, mert azért megfordul majd a zenekar neve különböző médiákban. Persze nem csak ettől függ a tuti siker. Meg kell hagyni, ez a zenekar azért 5 éve együtt van / volt, s gondolom, nem lehetett könnyű a tagcserét átvészelni, illetve eredményesen megoldani. Lényeg, ami lényeg, ezen a lemezen 10 szenzációs grunge tétel hallható.

A grunge, mint stílus a ’90-es évek elején látott napvilágot, de azért a ’80-as években voltak a fő hatásai. Sok nu metal zenekar képviselt grunge-os stílust is, vagy csak elemeket, de a Flop kifejezetten a színtiszta témákra hajaz. Nekem egy párszor az énekre beugrik a volt Ultraspank / ma Lo-pro énekes Pete Murray hangja, de zenére abszolút mást képzeljetek el a Flop esetében, ez csak szimplán egy beugró érzés volt. A grunge-ban ugyanúgy megvannak a rock hatások is, mint amennyire a metal. Azt kell mondjam, remekül adják elő ezt a stílust, s azért ebből a zenéből sem hemzsegnek halomra a zenekarok, főleg ilyen minőségben. Nem tudom, milyen tábora van ennek a zenének, zenekarnak nálunk, de abban biztos vagyok, hogy ez a banda is, ha esetleg külföldön nyomulna, remek promócióval, hátszéllel, akkor tuti befutók lennének.

A borító illetve a booklet zseniális, remek fotókkal karöltve. Nagyon igényesen lett megcsinálva, nemzetközi kivitelezés. A sound is nagyon megdörren. Mostanában egyre több hazai kiadványra csodálkozom rá, hogyan szólalnak meg. Tényleg egyre jobb stúdiómunkákról beszélhetünk, mert rengeteg hazai anyag száll versenybe a nemzetközi anyagokkal. Magáról az anyagról: iszonyat jó számokat hallhatunk, amelyekből 2 track magyar nyelven íródott, s ez a két szám is csillagos ötös. Remek dallamok, tökéletes számfelépítések, iszonyat nagy feeling, amit úgy adnak vissza ezek az arcok, hogy csak nézel nagyokat.

A szövegek is magukért beszélnek, jól meg vannak írva. Még nem láttam őket sajnos élőben, de mindenképpen meg kell néznem őket. Az egész lemezt egy nagyon súlyos érzés, sujtás kíséri végig, amely a hangulatra jellemző legfőképpen. Mindenkinek csak ajánlani tudom a lemezt, mert egyre több király banda van nálunk még ebben az úgymond mainstreamebb ágban is, ami nálunk csak egy – két banda személyében igaz. Szóval csekkoljátok le őket, mert ígéretes banda.

—————————–

ENGLISH VERSION:

The Flop band is currently or they have been under construction. I do not know when they refreshed their official website, but there it is written that the band is reduced to guitar and vocals. One thing is sure that this album was recorded in a full line-up, or maybe in a not full line-up. Unfortunately, more information did not turn out. The album came out by Edge Records, which is in the stake of Hammer World, so there is a chance for the better promotion, as the name of the band will appear in various media. Of course, the success does not depend only on this. To tell the truth, this band exists/existed for five years, and I think it was not easy to survive and solve effectively the changes of members. The point is that there are 10 fantastic grunge tracks on this album.

Grunge as a genre developed in the beginning of the ’90s but its main influences originate from the ’80s. Many nu-metal bands represented a grunge-like style, or only some elements, but Flop is about deliberately the original themes. In case of vocals the voice of Pete Murray (vocalist of ex-Ultraspank, currently Lo-pro) comes sometimes into my mind, but for the music of Flop a completely different production should be imagined, as it was simply only an associated feeling. There are rock influences in the grunge along with metal ones on the other hand. I must say that they perform this genre perfectly, and there is not an invasion at this genre of music, even not in this quality. I do not know how many fans this music and this band have in Hungary, but I am sure that if this band played abroad, they would be a shoo-in with the help of a perfect promotion and back-wind.

The cover or the booklet is beautiful, together with nice photos; it has an international construction made with a demanding care. The sound is on the top, too. Nowadays I am wondering about that more and more home-made materials have brilliant sounds. We can speak about really developing studio work since many Hungarian materials are rivals of the international ones. About the material, we can hear very good tracks, two out of which were written in Hungarian, but these two ones are also outstanding. There are prime melodies, perfect track structures, great feeling, which is presented by the band in a way that can be only admired.

Unfortunately, I have not seen there in a live show, but I must watch their production once. The whole album goes along and smites with a heavy feeling, which is characteristic to mainly the feeling. I can only suggest this album, as growing number of cool Hungarian bands are present even in this more mainstream genre, which is only true in the case of one-two bands. Just check them, as they are a promising band.

Tracklist:

1. Hand
2. Welcome morning
3. Shame
4. Tenfold deep
5. Candy sweet
6. Sea of yours
7. Bathroom boredom
8. Sidenote
9. Saras kezeddel
10. Jó lesz

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek