Lemezismertetők

FLOTSAM AND JETSAM – Once In A Deathtime DVD

Kiadó: Metal Mind Productions

Weboldal: www.flotsam-and-jetsam.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Thrash metal

 

 

 

Flotsam & Jetsam. Sokaknak ez a név nem jelent többet, mint „az a banda, ahol Jason Newsted a Metallica előtt játszott”, pedig az arizonai thrash veteránok 9 nagyszerű lemezt is kiadtak, de valamiért az igazi európai áttörés nem jött el számukra. Ez a DVD azonban bemutatja, hogy mire képes élőben ez a 25 éves brigád!

A lemez gerincét egy közel 70 perces lengyel fellépés (MetalMania 2008) adja. A körülmények hihetetlenül professzionálisak, egy hatalmas arénában játszik a zenekar miközben nyolc kamera veszi minden mozdulatukat. A kép és vágás jól eltalált, nem kapkodó, mindenkit alaposan körbejár a kamera. A hangzás nagyon erőteljes mind a 2.0 mind a 5.1-es csatornákon, melynek köszönhetően az ember lába és feje is beindul, legszívesebben beugrana a moshpitbe a lengyel fanatikusok közé.

A közönség és a banda között csak úgy vibrál az energia, ami nem is csoda, hiszen ahogy Eric, az énekes is elmondja, elsősorban régi dalokkal készültek arra a napra. Valóban, csak úgy süvítenek egymás után a jobbnál-jobb riffek és szólók. A banda az ígéretéhez híven csak a High albumig bezárólag válogatott munkásságából, a játszott dalok nagy része a Doomsday for the deceiver és a No place for disgrace lemezekről való.

Láthatóan az egész banda nagyon élvezi a játékot, pedig mint a lemezen látható interjúból kiderül, egy szemhunyásnyi alvás nélkül játszottak a fesztiválon. Craig Nielsen megbízhatóan, erőteljesen hozza az alapokat. Jason Ward basszer kalapban és napszemüvegben talán a legfeltűnőbb jelenség a tagok közül, többször hergeli a közönséget is, amolyan második frontemberként viselkedik és a játékára sem lehet panasz. Az Edward Carlson – Mark Simpson gitárduó nagy beleéléssel tolja el egymás után a régi klasszikusokat, talán Edward egy kicsit fáradtabbnak tűnik, vagy csak a 25 év rock”n”roll látszik az arcán.:) Eric Knutson pedig kiabál és sikít, ha kell. Nem sokat beszél a közönséggel, de a kapcsolatot folyamatosan tartja velük, a feldobott Flotsam & Jetsam feliratú lengyel zászlót is büszkén mutatja fel, az I live you die elején pacsizik is az első sorban zúzókkal.

A szokásos bio- és diszkográfián túl az extrák között található egy több mint 20 perces interjú Eddel és Craig-el, amiben felidézik a banda egész történetét, érdekes sztorikat és információkat ismerhet itt meg mindenki a zenekarral kapcsolatban.

Egyedüli problémám a DVD-vel a viszonylagos rövidsége volt, főleg a mai dupla DVD-s időszakban sovány ez a körülbelül másfél óra. A show intenzitása azonban kárpótolhat bárkit, aki szereti a hasonló zenéket.

A DVD elérhető egy limitált DVD+CD változatban is, ahol a CD-n a koncert első 9 száma kapott helyet.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

Metalmania Festival 2008

1. Hammerhead
2. Me
3. The Master Sleeps
4. Swatting at Flies
5. No Place for Disgrace
6. Doomsday for the Deceiver
7. Hard on You
8. Fork Boy
9. Never to Reveal
10. Escape from Within
11. I Live You Die
12. Smoked Out

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

Flotsam And Jetsam Interjú

KMZ

Az Overkill, a Destruction és a Flotsam and Jetsam is játszik a 2019-es Killfesten

KMZ

Flotsam And Jetsam – mini fesztivállá avanzsált az áprilisi budapesti buli

KMZ

KME videók: Centinex, Drakum, High Fighter, Rage, I Am Noah, Meridian, Words That Burn, Souls Of Diotima, Kissin’ Dynamite, Izegrim, Flotsam And Jetsam

KMZ

KME videók: Atlantis Chronicles, Uada, Kawir, Vike Tare, Ravenia, The 69 Eyes, Korpiklaani, Drakwald, Hatebreed, Flotsam And Jetsam

KMZ

Hot News: Flotsam and Jetsam recap European tour and explain line-up changes!

KMZ

Hot News: Flotsam And Jetsam to release ‘No Place For Disgrace – 2014’ through Metal Blade Records on February 14th!

KMZ

Hot News: Flotsam and Jetsam touring Europe in February in support of Sepultura!

KMZ

Hot News: Flotsam And Jetsam ink new deal with Metal Blade Records!

KMZ

Hot News – Metal Blade to re-issue Flotsam And Jetsam’s classic album „Doomsday For The Deceiver” as 25th Anniversary vinyl edition in January!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek