Lemezismertetők

FOREVER SLAVE – Tales For Bad Girls

Kiadó: Wacken Records

Weboldal: www.foreverslave.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Gothic metal

 

 

 

 

A Forever Slave egy 2000-ben alakult goth-rock/metal csapat. Európában bizonyos ismertségnek már örvendhetnek a promo cd hátulját olvasgatva. De ha megfordítja az ember és ránéz a borítóra, megfordul a fejében pár dolog. Fehér angyal a sötét erdőben, véres szárnyakkal felszállópályát biztosít a kezével néhány photoshop lepkének. Természetes, hogy fel kell készülni a legrosszabbra. Adott egy énekesnő/domina/feminim-bálvány/szexistennő Lady Angellyca (ennél hülyébben le sem lehetne írni ezt a nevet), szép, csilingelő hanggal, bármit kiénekel. A többiek természetesen férfiak, akik jól megtámogatják hátulról Lady A.-t. Klasszikus goth felállás, szinti, gitár, basszus, meg dob. A gitár inkább a dzsidzsi-re való, a basszus meg ennek az erősítésére. A zene alapvetően a szinti-re és Lady A.-re van alapozva. A számok sexről, cybersex-ről, aids-ről és gondolom gégecsövekről és sminkelési tanácsokról is szólnak. Meghát biztosan jelen van a szerelem is a maga módján…

A nyitó Dickhead! csodálatos szakítós, feketelepke-rajzolgatós slágernek ígérkezik. A dallamvilág nagyon elcsépelt, a Forever Slave nem tud semmi újat mutatni, sőt mire az album végére értem, úgy éreztem, hogy szívesebben hallgatnék Lolát, minthogy mégegyszer berakjam ezt a lemezt a lejátszómba. A dalok különböző intrókkal rendelkeznek, amelyek annyira igényesen vannak megszerkesztve, hogy a bárki megtudná csinálni őket netről leszedett samplerekkel. A kedvenc dalom a lemezről a GothiX Girls, ami az “úristen de sz@r” kategóriába tartozik. Gondolom mindenki emlékszik még a 90-es évek nagy “makaréna” slágerére. Nah kb így kezdődik a szám, aztán jön a csaj ének és egy annyira nevetséges férfi vokál, hogy kb 50 másodperc elég volt ahhoz, hogy könnyesre röhögjem magam, annyira borzalmas. A refrénje egészen tűrhető, de mire odaérne a dal, már régen nem érdekel senkit, hogy jó-e a refrén, vagy sem, mert annyira nevetséges amit művel ez a zenekar. Próbáltam pozitívan állni az albumhoz, de lehetetlen, annyira rossz.

A hangzás kifogástalan, nem értem, hogy hol és miért van még igény ilyen zenékre. A másik dal ami biztosan viszi a pálmát mindenkinél a Kristin A.I.D.S. című ultraklisés borzalom. Szerintem majd rákeresek vampirefreaks-en Kristin A.I.D.S.-re mert a nyakamat teszem rá, hogy tuti van fenn ilyen nevű gothbaba. vehehe… No de az albumon található még ballada, meg egy rakás goth borzalom. Némi erotika is érződik Lady A. hangjában, ami pozitívum lehet, de jelen körülmények között még ez sem elég. Szerintem a goth dolgok nem itt kezdődnek, remélem ezt nem csak én gondolom így. Aki él-hal a műfajért, meghallgathatja borzongásképp, de lehet, hogy még tetszhet is neki. Aki röhögni akar, vagy csak nem tudja mivel kergesse haza a kellemetlen vendégeket késő éjjeli házibulijáról, annak is előszeretettel ajánlom.

Tracklist:

1. Dickhead!
2. Say Good-Bye
3. GothiX Girls
4. Pulse
5. Kristin A.I.D.S.
6. Afterlife
7. Our Story
8. Mar, no te vayas
9. The Lovers
10. Larmes et Roses
11. My Girl (She loves her)
12. Gasoline

Pontszám: 3.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek