Lemezismertetők

FROSTHELM – The Northwinds Rend Flesh EP

Kiadó: 

Weboldal: facebook.com/frosthelmband

Kiadás éve: 2012

Stílus: Black / Thrash

Brief Sum: Frosthelm, with its Scandinavian feel, speeds through their introductory EP. The hasty thrash elements are dotted with black-ish themes. The album has a balance between Scandinavian influences and American modernity which are mainly represented in the vocals and the rhythm. An interesting mixture, though – short songs paired with their speed – a bit blurry.

A 2009-ben alakult Frosthelm egyelőre még csak demókkal jelentkezett, a jelenlegi EP egy szárnypróbálgatás, a nemsokára érkező nagylemez előtt. A névválasztás és Gustav Vigeland oslói szobrait idéző borító skandináv csapatra utalnak, valójában amerikaiakról van szó. Kedvenceik között ott van a Dissection, Amon Amarth és persze a régi Metallica, (nagyon régi, a Masterig bezárólag) valamint pár amerikai black thrash zenekar. A dalokban érezhető a kedvencek iránymutatása.

A hatások kaotikájából négy, 3 perc körüli dalt hallgathatunk meg. A hosszakból ítélve nincsenek itt epikus tételek, mégis az akusztikus kezdés, ami fekete fémbe torkollik, becsapósan arra utal. Ebből mégis egy thrash zúzda alakul ki, és a rá érkező acsarkodó ének mutatja az amerikai gyökereit a csapatnak. Ez a sokszínűség érezhető végig a lemezen. A ritmust nagyon a thrash határozza meg, a gitárok rengeteg blackes és skandináv díszítést hordoznak, az ének pedig modern felfogású, hol üvöltés, hol hörgés. Ebben a Black Daliah Murderre emlékeztetnek.

A legemlékezetesebb tétel az utolsó dal, talán azért, mert az az utolsó és nem jön folytatás, hogy kimossa a gitártémákat a fejből.

Amúgy jól megírt dalokról van szó, a stílusok szokatlan módon találkoznak egymással, már elsőre kedvelhetők, ezért nem jellemzik nagy mélységek. Ez magában hordoz egy hibát, hogy picit összefolynak a nóták. Már eleve nagyon rövidek a tételek, szinte pár pillanat alatt lepörög az anyag, tekintve a hatalmas lendületet, amivel átszáguldanak a dalokon. Ez egy teljes játékidejű albumnál már fárasztó lenne. El kéne pár lassabb nóta, vagy legalább betét, markánsabb fogóssággal.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. The Northwinds Rend Flesh
2. Goblindriver
3. Reaping the Seeds of Corruptiom
4. Damage Over Time

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

A No Clean Singing bemutatja az új Frosthelm videót ‘Silent And Dark, The Everlasting Sky’ címmel

KMZ

Frosthelm – “The Endless Winter” a Black Work kiadónál jelenik meg

KMZ

Hot News: Frosthelm – Self-Releases The Northwinds Rend Flesh EP

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek