Lemezismertetők

GHOST BRIGADE – Until Fear No Longer Defines Us

Kiadó: Season of Mist

Weboldal: www.ghostbrigade.net

Kiadás éve: 2011

Stílus: Melodic Death / Doom

Brief Sum: How can something be dark, depressively soul-gripping, and in the meantime poetic and majestic? This question is ultimately answered by the third album of Ghost Brigade.

 

Hogyan lehet valami egyszerre sötét, reményvesztően lélekbemarkoló ugyanakkor költői és simogatóan magasztos? Erre a kérdésre a Ghost Brigade harmadik nagylemeze kimerítő választ képest nyújtani. Csak meg kell HALLGATNI. És átadni magunkat a HANGULATNAK.

Nem szeretek olyan lemezeket boncolgatni, amiket szentségtörés szételemezni, szájbarágósan magyarázni a kedves érdeklődőnek, hogy körülbelül milyen élményben lehet része, ha rászánja magát a beszerzésre. Ilyenkor a középiskolás éveim jutnak eszembe, amikor irodalomórán be kellett magolnunk, hogy egyes műelemzők, irodalomtörténészek milyen okosságokat szűrtek le a költök műveiből. Jelen esetben is úgy érzem, hasonló cipőben járnék, ha szavakba próbálnám önteni a finnek művészetét. Márpedig jó néhány közhelyes jelző és metafora sem lenne elég, hogy hiteles képet tudjak nyújtani arról a ZENÉRŐL, amit az Until Fear No Longer Defines Us című lemez tartalmaz. Most kifejezetten örülök annak, hogy szinte képtelenség skatulyázni a produktumot. Lehetne jönni azzal, hogy stoner, hogy doom, hogy pszichedelikus rock, de amennyire ez mind igaz is lehetne, ugyanannyira túlmutat bármilyen stílus meghatározáson. És akkor még nem esett szó a tökéletes hangzásról a szemet gyönyörködtető bookletről, amely lehetőséget biztosít belemerülni (az érzéseken túl) a dalok mondanivalójába.

Az új albumon található Clawmaster klipjével fedeztem fel magamnak csapatot, holott már túl vannak egy demón és két nagylemezen. A klip annyira lenyűgözött, hogy tudtam, meg sem állok a komplett lemez beszerzéséig. Ha tavaly kerül a kezembe az anyag, akkor most a legfrissebb Mastodon mellett (de annál jóval előrébb) foglalt volna helyet a listámon.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. In The Woods
2. Clawmaster
3. Chamber
4. Traces Of Liberty
5. Divine Act Of Lunacy
6. Grain
7. Breakwater
8. Cult Of Decay
9. Torn
10. Soulcarvers

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

GHOST BRIGADE – IV – One With The Storm

Menegroth

Ghost Brigade – „Electra Complex” dalpremier

KMZ

Ghost Brigade új albumának részletei!

KMZ

Hot News: Ghost Brigade Re-Sign With Season Of Mist – Announce New Members

KMZ

Hot News: Season of Mist news: Saint Vitus, Drudkh, Ghost Brigade, Minushuman

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Sólstafir, Kells, Dodecahedron, Drudkh, Ghost Brigade

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Cynic – Thy Catafalque – Generation Kill – Ghost Brigade – Ava Inferi

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Eternal Gray – Ghost Brigade – Fair To Midland – Otargos

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Morbid Angel – Ghost Brigade – Generation KillI – Arckanum – Old Silver Key

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek