Lemezismertetők

GIANT – Promise Land

Kiadó: Frontiers Records

Weboldal: myspace.com/gianttheband

Kiadás éve: 2010

Stílus: Melodic Rock

 

 

 

 

A Giant története a 80-as évek elejéig nyúlik vissza, a kezdetek kapcsolatba hozhatóak keresztény-rock körökkel, és ez rányomja a bélyegét a most kiadásra kerülő Promise Land c. anyagra is. A zenekar történetében fontos szerepe volt Dann (dob) és David Huff (gitár) testvérpárnak, akik közül jelen esetben Dan csak közreműködő a 2010-es albumon.

Bár a zenekar igen komoly eredményeket és sikereket mondhat magáénak, rendkívül kevés albumot jelentettek meg napjainkig. 1989-től számolva a Promise Land a 4. anyaguk. A zenekart 1990-es I’ll See You In My Dreams c. daluk tette ismertté.

A korai Giant lemezek hangzásban (is?) megelőzték korukat, remek melodic rock/hard rock dalok voltak, így talán nem csoda, ha egyrészt az új albumukon is a „bevált” recept szerint ultradallamos, sokszor balladába/lírába hajló dalok vannak, másrészt ha eddig nem, akkor miért épp most szárnyalnák túl kezdeti sikereiket?

Mai füllel ez az album jó, sőt nagyon jó, semmivel sem rosszabb mint a kezdeti, nagyobb sikert elért albumok, de nem ők fogják megújítani a műfajt, és ezzel a zenével ma már nem lehet akkora feltűnést és sikert elérni mint a 80-as 90-es években. Igazi amerikai zene, ha ezen belül skatulyázni szeretném, akkor Van Halen stílusát idéző hard rock, és „nyálmetál” keveréke, igen jó énekhanggal, jól megírt dalokkal, élvezhető gitártémákkal, és remek gitárszólókkal. Jól behatárolható a dalok célcsoportja, a Glam/AOR műfaj kedvelői szeretni fogják. Majd 1 órás anyag, – a több éves „pihenő” ellenére mentségükre legyen mondva -, remekül ki van dolgozva, a stílus sablonossága mellett is változatos, élvezhető anyag, de csak ha minden másodpercben lágy dallamokat és vastag vokálokat akar hallgatni az ember, a műfajban megszokott igen inspiráló gitárszólókkal színesítve. Háttérzenének, autózáshoz, csajozáshoz, alkalmi depresszió leküzdéséhez tökéletes.

Tracklist:

1. Believer (Redux)
2. Promise Land
3. Never Surrender
4. Our Love
5. Prisoner of Love
6. Two Worlds
7. Plenty of Love
8. Through My Eyes
9. I’ll Wait For You
10. Dying To See You
11. Double Trouble
12. Complicated Man
13. Save Me

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek