Lemezismertetők

GOREAPHOBIA – Mortal Repulsion

Kiadó: Ibex Moon Records

Weboldal: www.goreaphobia.com

Kiadás éve: 2009

Stílus: Death Metal

 

(scroll down for English Version)

 

A nyolcvanas évek második felében született meg a Goreaphobia nevezetű philadelphiai formáció, melynek alapító tagjai Alex Bouks és Chris Gamble. Mondhatni ott voltak a kezdeteknél, hisz ez az időszak volt a death és thrash metal legnagyobb feltörésének az ideje. Az első kiadványaik jó visszhangot kaptak, sőt a kor legnagyobb zenekaraival koncerteztek is, de valahogy az áttörés elmaradt és fel is oszlottak. Most viszont elérkezett az idő, hogy több mint húsz év után megjelenjen első nagylemezük a „Mortal Repulsion”. Már a borítóra ránézve látszik, hogy mely kor szelleme járja át a korong 12 dalát. Ez bizony egy régi vágású anyag, melynek hallatán olyan zenekarok jutnak eszembe, mint a Possessed vagy az Autopsy. A zene egész koncepciója is követi ezt a világot és az énekes Chris Gamble hangja is totálisan beleillik a képbe. A dalokban persze más stílus is fellelhető, nem elhanyagolható arányban thrash és némi black metal is felsejlik egy-egy rész hallatán, mely utóbbi inkább csak a hangulatban nyilvánul meg. A sebességmánia nem jellemző a bandára igaz gyorsabb részek azért akadnak bőven, de összességében a kimért tempók is nagyban jellemzik az anyagot.

A szerencse az, hogy nem összedobott nótákról lehet beszélni, hisz mindegyik kellő technikai tudással lett megírva. A riffek összetétele változatos, akadnak döngölősebb, kimértebb tempójú fűrészelések is a gyors tekertebb témák mellett. Viszont érzésem szerint egy kicsit elszaladt a ló, mert a majd 50 perces anyag azért nem minden egyes percét élvezem. Akadnak unalmasabb részek, töltelék megoldások. A kezdő dal azonban kellően beledob minket a Goreaphobia világába, mely a thrash-es támadásokkal felvértezett második „Amulet of Damnation”-ban csak fokozódik. A már említett black metal hatások az egyik legnagyobb nótában „Grave Plagued Planet”-ban is éreztetik hatásukat, de a legmélyebb és legsötétebb dal, mindenképp a „Despised and Ruined”. Megemlíteném még a két legjobban sikerült death metal szörnyet a „Primal Nothingness”-t és az „Ascending Into Vices”-t. A többi nóta is elmegy, csak éppen nem emelkedik ki az átlag közül.

A régiség szelleme ott lebeg az összes dalban, és a zenekar is hitelesen adja elő ezt a fajta zenét. Ha összességében nem is tökéletes ez a korong, ahhoz bőven elég, hogy a stílus fanatikusai felfigyeljenek az újra aktívan működő zenekarra.

—————————-

ENGLISH VERSION:

Goreaphobia from Philadelphia was born in the second half o the ’80s with founding members Alex Bouks and Chris Gamble. We can say that they were at the beginning since those were the time of the bursting up of the death and thrash metal genres. Their first releases received a good feedback and they also played gigs with the biggest names of that era but somehow the break-through didn’t come and they were split up. But now the time has come, after more than 20 years, to release their first full-length titled Mortal Repulsion. Having a look at the cover already reveals the spirit of age what the 12 tracks of the album is permeated with. This is an oldschool material reminding me bands such as Possessed or Autopsy. The whole concept of the music follows that world and the voice of Chris Gamble also fits the picture entirely. There are some other genres in the tracks also like thrash and black metal but this latter is only reflected in the mood mainly. The fats tempos aren’t too typical either, there are fast parts but all in all slower tempos describe the material.

Fortunately, we do not deal here with rushed songs since all of them have been written with appropriate technical skills. The composition of riffs is varied there are more hammering, slower sawing themes beside the faster ones. But, in m opinion, this is too much because I did not enjoy every minute of the 50 minute-long material. There are some more boring, filler parts. The opener, however, throw us into the world of Goreaphobia well which is just further increased in the second song, Amulet of Damnation geared with thrash attacks. The already mentioned black metal influences can be heard in one of the greatest songs, Grave Plagued Planet but the deepest and darkest is certainly Despised and Ruined. I could also mention the two biggest death metal monsters Primal Nothingness and Ascending Into Vices. The other songs are also oaky but they do not stand out of the rest.

The spirit of old is there and the band also performs the music authentically. Even if it’s not an entirely flawless record, it is surely enough for fans of the genre to pay attention to the reactivated band!

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Ordeal Of The Abyss
2. Amulet Of Damnation
3. Negative Screams (Passage Intro)
4. Grave Plagued Planet
5. Primal Nothingness
6. Faded Into Ends (Part I)
7. Despised And Ruined
8. Black Ash Eyes
9. A Grievous Curse
10. Ascending Into Vices
11. The Inevitable Punishment/Faded Into Ends (Part II)
12. Mortal Repulsion

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

GOREAPHOBIA – Apocalyptic Necromancy

Stillborn

Hot News – Goreaphobia: Full Album Stream Brought To You By Revolver!

KMZ

Hot News – Goreaphobia: New Track Stream Brought To You By MetalSucks

KMZ

Hot News – Goreaphobia: Legendary Death Metallers Join Dark Descent Records

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek