Lemezismertetők

GOTHMINISTER – Utopia

Kiadó: AFM

Weboldal: www.gothminister.com

Kiadás éve: 2013

Stílus: Industrial / Dark Metal

Brief Sum: This concept album really is a Horrorshow. If you want to get to the darkest depths of your soul, this is the best chance you can get. I think Gothminister is back with this album. You can hear choirs with strings and glamrock riffs.

 

A lemez egy kellemes, az együtteshez illő hangulatú intro-val indít. Hegedű, gyereksírás, elborult életérzés. Megszólalás jó, bár az elsőt leszámítva soha nem volt baj a Gothminister lemezekkel ezen a téren. Nem tudom, hogy hiányzott-e már az effajta zene, vagy tényleg jobb lett mint a legutolsó lemez, első blikkre rátudtam hangolódni a számokra.

Behoztak egy kis női kórust is pluszba. Vokál terén semmit nem változott, ugyanaz-a mély néhol lágyan torzított témák mennek. Amit annak idején a DeathStars elhagyott és már sajnos nem hozzák a régi színvonalat, azt úgy tűnik, most ők visszahozzák. Egy kis GlamRock, egy kis Industrial, minden, ami ehhez kell. A címadó nótában található női kórus a Rammstein – Sonne-ját idézte bennem, majd egy kis háborús hangulatot is kapunk a meglepő mód March címre hallgató dalban.

Eddig nem realizálódott bennem a zenekarral kapcsolatban, de most feltűnt a nagyon erős Alice Cooper-es hatás, elég jó lenne, ha írnának egy számot közösen. A lemez amúgy egy koncept korong mely Björn Alexander Brem (vokalista) „sztoriját” dolgozza fel rémálmaival együtt, egészen a megőrülésig és halálig.

Rengeteg vonós került vissza a zenébe és egy kicsit talán tempósabb is lett az album, bár az utóbbi időben már tapogatták ezt a vonalat. A lemezt Neil Kornon keverte (Pl. Nile) és ez erősen hallatszódik is rajta. Stílusba illően jól szólal meg minden és tökéletesen jól kivehetőek a részletek. A dalszövegek továbbra is „szellemesek”.

Az albumborító nekem nem fekszik, szép munka, de nagyon elcsépelt számomra. Szívesen megkérdezném őket, hogy a lemezen élő hangszerekkel lettek-e a gitáron, dobon, éneken lévő dolgok felvéve. Néha ez az érzésem, néha pedig nem. Nagyon szépen, teljesen hozzáillően keverték. Észrevehető könnyen a koncept, hiszen azt intro-val együtt négy darab átvezető hallható, melyek kifejezetten jól sikerültek. Mit az egyik szám cím is mutatja ez tényleg egy HorrorShow.

Lehet, hogy csak jókor hallgatom a korongot, ugyan nem váltják meg most sem a világot, de ez egy nagyon jó lemez lett. Talán, ha egy kicsit tényleg elrugaszkodnának a jól megszokott tempótól még jobb lenne. A limitált kiadáson található egy több mint egy órás horror/koncert film is, amit sajnos nem mellékeltek a promo anyaghoz.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. The New Beginning
2. Someone Is After Me
3. Utopia
4. March
5. Horrorshow
6. Nightmare
7. Afterlife
8. Helldemon
9. All Alone
10. Purgatory
11. Eternal
12. Raise The Dead
13. Boogeyman


Pontszám: 7.5

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Gothminister – „Someone Is After Me“ video clip released!

KMZ

Hot News: Gothminister – cover artwork & tracklisting of „Utopia“ unveiled!

KMZ

Hot News: Gothminister – on the way to Eurovision Song Contest? / new single available!

KMZ

Hot News: Gothminister signs with AFM Records / releases trailer for upcoming concept album and film “Utopia”!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek