Lemezismertetők

GOTTHARD – Need To Believe

Kiadó: Nuclear Blast

Weboldal: www.gotthard.com

Kiadás éve: 2009

Stílus: Hard Rock

 

(scroll down for English Version)

 

 

A Gotthard neve mondhatjuk, hogy garancia a minőségi munkára. A dallamos hard rock stílusban mozgó zenekar “Need To Believe” új albumán szereplő 11 dal ismét tökéletes bizonyítéka ennek. Steve Lee az albumon bátorít minket, hogy ebben a válságos helyzetben is hinni kell, mert ha hiszünk és bízunk valamiben, akkor az nagy erőt ad és előbb utóbb minden jó lesz!

A kezdésnél kissé keleties hangokat hallhatunk, majd egy középtempós dallá formálódik, és Steve már rögtön itt nagyon erős vokál témát hoz. Nagyon fogós refrént hallhatunk, már könnyen itt, az album elején együtt dúdolhatunk az énekessel.
Természetesen a folytatásban sem esik alá a színvonal, szinte minden dalban olyan nagyot énekel, hogy könnyen megszerethetők a Gotthard művek. A gitároknál hallhatunk szép szólókat, jó basszustémákat, fogós riffeket. A dobot is nagyon szépen ki lehet hallani, meglehetősen erősek az ütések, ahogyan annak lennie kell, és a cinek remekül csilingelnek. A lemezről elmondható a változatosság, és sok tempó, ritmusváltás figyelhető meg. Nagyon jók a kórusok, felemelő érzést adnak. Az albumon vannak kissé másféle dalok is, ilyen a negyedik “Unconditional Faith” egy félakusztikus szerzemény, de mondhatnám a balladisztikusabb dalt is, a “Don’t Let Me Down”-t, ami akár egy himnusznak is megállná a helyét. A 44 percben nem nagyon van olyan rész, amit át akarna ugrani az ember, mert nincs unalmas rész.

Azt hiszem a Gotthard továbbra is hibátlan, és egy újabb kincs lehet minden hard rock rajongónak ez a mű. Tessék csak bátran megvásárolni, mert jól jár vele az ember.

—————————–

ENGLISH VERSION:

The name of Gotthard is a kind of guarantee of quality work. The latest album of the melodic hard rock band “Need To Believe” contains 11 songs that are the best pieces of evidence.
Steve Lee encourages us to still believe in such a critical period, because we believe and trust something then it gives us much power and everything will be fine first or last.

At the beginning we can hear some oriental tunes, but then they turn into mid-pace rhythms and Steve brings his hard vocal theme. The refrain is very good, we can sing with the guy from the start.

Of course, the standard doesn’t get lower and in each songs he sings a huge, the Gotthard pieces are easy to like. We can hear nice guitar solos and good bass themes, perfect riffs. The drums are nice to hear as it is written in the book. Summarily, we say that the album is colorful, contains many quick parts and switching between different tunes. Choruses are really good and make us feel airy and satisfied. There are other different tracks on the albu as well, e.g. the fourth one “Unconditional Faith”. It is a half-acoustic song, but I can say the more balladistic “Don’t Let Me Down” that could even be mentioned as a hymn. In the 44 minutes we cannot find any parts that one could easily jump over, because there aren’t any boring elements.

In my opinion, Gotthard still rule, and this album could be another piece of reasure for any hard rock fans. Give a try, buy it, you won’t annoy it.

Tracklist:

1. Shangri-la
2. Unspoken Words
3. Need To Believe
4. Unconditional Faith
5. I Don’t Mind
6. Break Away
7. Don’t Let Me Down
8. Right From Wrong
9. I Know, You Know
10. Rebel Soul
11. Tears To Cry

Pontszám: 9.5

Kapcsolódó cikkek

Nincs több halasztás: április közepén érkezik a Gotthard!

KMZ

Új időpontban: Gotthard, Tony MacAlpine

KMZ

Gotthard – tavaszra új lemezt és budapesti koncertet ígérnek

KMZ

Hot News: Gotthard – Video Clip For `Yippie Aye Yay´ Released

KMZ

Hot News: Gotthard – Touring Switzerland & Fan-Made Video For “Give Me Real” From Chile!

KMZ

Hot News: Gotthard – „Firebirth“ For The New Homepage!

KMZ

Hot News: Gotthard – Video of the First Single in Berlin at a Well-Known Film Location

KMZ

Hot News: Gotthard – The New Album “Firebirth” Will Be Released On 1st June

KMZ

Hot News – Gotthard: New Singer Confirmed. He Is Swiss!

KMZ

Hot News – Gotthard: “Homegrown – Alive In Lugano” Trailer!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek