Lemezismertetők

GRAVE DIGGER – Home at Last EP

Kiadó: Napalm Records

Weboldal: www.grave-digger.de

Kiadás éve: 2012

Stílus: Power Metal

Brief Sum: A nice little disc, and I am in a bit of trouble with the score. They brought the good old atmosphere, to which we are used to, but there is nothing new at all. Still, it is well made introductory EP.

 

Nem voltam soha nagy power/heavy metálos és valahogy a Grave Digger-nél mindig másabbnak is éreztem kicsit a zenét ahhoz, hogy betudjam sorolni ide őket. A zenekart 2001-ig követtem komolyabban aztán 2007 körül szakadt meg igazán a kapcsolatom velük. Még tavaly nyár vége felé egy beharangozó kislemezzel jelentkeztek, erről fogok pár szót ejteni.

A lemezen a címadó szám a soron következő nagy lemezből ad ízelítőt, illetve két eddig kiadásra nem került dalt tartalmaz. Ezen kívül még három koncert felvételt hallgathatunk meg a 2010-es Wacken fesztiválról. A koncert felvételeken lehet érezni, hogy valószínűleg volt egy kis utómunka vele, két klasszikus és egy újabb dalt kapunk a 2009-es lemezről.

Az első három dal a lassabb menetelősebb vonalat követi mindig egy közönség énekeltetős epikus résszel kiegészítve. Karakteres kezdés kicsit a korai NightWish-t jutatta eszembe -persze zeneileg- főleg a második dal mely a Rage of the Savege Beast címet viseli. Remélem a nagy lemezen azért kapunk egy pár tempósabb dalt is, mint amiket az együttes nevét viselő emlegetett 2001-es albumon hallhatunk.

A lemez jól szólal meg, viszont a vokálon úgy érzem, mintha némi fáradtság lenne úrrá rajta. Néhol erőtlen és kicsit kopottas. Az albumborító szép és igényes, persze a zenekarhoz hű ábrázolással rajta. Mindegyik dal külön történetet visel, így most nincs összefüggés a számok között.

Kellemes a korong és kicsit gondban is vagyok a pontozással, mert hozzák a bandától megszokott hangulatot, viszont újítani nem nagyon újítanak. Azonban beharangozó EP-nek meg jól sikerült. Így a pontszámot inkább felfelé kerekíteném, de mégsem tehetem, azonban kíváncsian fogom meghallgatni az azóta megjelent nagy lemezt is.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Home At Last
2. Rage Of The Savage Beast
3. Metal Will Never Die
4. Ballad Of AHangman (Live)
5. Excalibur (Live)
6. Heavy Metal Breakdown (Live)


Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

A Grave Digger felfedi közelgő albumának részleteit!

KMZ

GRAVE DIGGER – Return of the Reaper

K.Zs.

Hot News: Grave Digger – Unveil Album Preview Clip!

KMZ

Hot News: Grave Digger Release New Lyric Video!

KMZ

Hot News: Grave Digger Unveil Snippet To Upcoming Track Season Of The Witch!

KMZ

Hot News: New Grave Digger Album – Cover, Title & Album Release Date Reveale!

KMZ

Hot News: Grave Digger – Updated Live Dates

KMZ

GRAVE DIGGER – Clash of the Gods

Darkjedi

Blind Guardian, Grave Digger, Crystal Viper – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Hot News – Grave Digger: New Single

KMZ

GRAVE DIGGER – The Ballad Of Mary EP

Darkjedi

Grave Digger Interjú

Darkjedi

GRAVE DIGGER – The Clans Will Rise Again

Darkjedi

GRAVE DIGGER – Silent Revolution MCD

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek