Lemezismertetők

GREELEY ESTATES – Go West Young Man, Let The Evil Go East

Kiadó: Ferret Music

Weboldal: myspace.com/greeleyestates

Kiadás éve: 2008

Stílus: Hardcore / Screamo

 

 

 

 

Az arizonai hardcore/screamo csapat, melyben Ryan Zimmerman – vokál, Alejondro “Alex” Torres – gitár, Brian “B-Champ” Champ – dob, Brandon “Brando” Hackeson – gitár/vokál, Tyler “Telle” Smith – basszusgitár/vokál ötös alkot. A formáció még 2002-ben alakult. Tehát az újabb, lázadó csapatokhoz tartoznak, de már korábban jelent meg kislemezük és albumuk is.

Az arizoniai fenegyerekek zenéjében váltakozva cserélődik a sikítás és az éneklés, de a szöveg eléggé érzelemdús. A Ferret Music-tól már megszokhattuk, hogy szart nem dob a piacra. Most is kiváló hangzás mellett, remekül, dinamikusan szólnak a hangszerek. Kristálytisztán hallani minden egyes dallamot. Rengeteg energiabombát találhatunk a zenében, amitől a hallgató teljesen felpöröghet. Helyenként nekem problémáim vannak a tiszta dallamokkal, mintha kicsit hamiskásak lennének, bár eléggé sok helyen keményen el vannak torzítva. A tombolós részeknél egyfajta “sípolás, gerjedéses” jelenség figyelhető meg. A dobütések megfelelően erősek és jól szólnak, a gitárok is egészen feszesek, reszelősek és ezen kívül néhol egy-két sampler is befigyel a zenében. Helyenként különleges csemege is megfigyelhető, ahol is egy érzelmes női kórus énekhangját keverték az amúgy is sokrétű zenéjükhöz. Mindenesetre érdekes, bár nekem nem nagyon jött be ez a rész. Eléggé slágeressé teszi azokat a részeket, ahol ezt halljuk.

Gyakran megtalálható a dalok szerkezetében a csendes-hangos dinamikus struktúra. Ez szinte végig jellemző az egész albumra. Egyértelműen a screamo stílusjegyek lelhetőek fel a Greeley Estates muzsikájában. Gyakoriak a váltások is, mivelhogy nem doom metalról van szó. Rengeteg mindent próbálnak belepréselni egy-egy dalba. Annak ellenére, hogy egészen jól zenélnek a skacok és jól szól az album, én mégis úgy érzem, hogy valami hiányzik.
Könnyen lehet az is, hogy több idő kell, amire teljesen beleéli magát az ember a zenébe, és akkor már egészen megszereti őket, de nekem néhol az ének és a nem túl izgalmas gitárjáték miatt egy kicsit unalmassá vált a muzsika.

Mindenesetre érdemes lesz odafigyelni rájuk, de természetesen sok ember lehet, akinek jobban fog tetszeni, mint nekem.

Tracklist:

1. Blue Morning
2. Go West Young Man
3. If We’re Going out, Let’s Go out in Style
4. Desperate Times Call for Desperate Housewives
5. If She Only Knew
6. If I Could Be Frank, You’re Ugly
7. In the Ashes
8. Moter Nature Is a Terrorist
9. Let the Evil Go East
10. I’ll Have to Warn You, This Won’t Be Quick
11. There’s Something Wrong with the World Today
12. Keep the Heat on the Dash
13. You’re Just Somebody I Used to Know
14. Open Your eyes (Exclusive To Canada/UK/Europe)

Pontszám: 6.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek