Lemezismertetők

GRIDLINK – Amber Gray

Kiadó: Hydra Head Records

Weboldal: www.studio-grey.com/gridlink

Kiadás éve: 2008

Stílus: Technical Grindcore

 

(scroll down for English Version)

 

 

Már a borítója sem mindennapi az amerikai Gridlink új albumának. Az elmosódó háttérben egy szörny látható, akinek a feje kínai sárkányhoz hasonlít, kezében pedig géppuskát tart.

A muzsika idegtépő, technikás, hihetetlenül durva grindcore. Sokszor helytállóbb az a leírás, hogy egy grindcore-t játszó death metál bandát hallhatunk a lemezen. A riffelés ugyanis nem egyszer death metálos, megtalálhatók a sötét, megtekert virgázások, amelyek nem jellemzők a grindcore-ban. A zene iszonyat brutális, gyakorlatilag egy másodpercre sem áll le (a ritka, és ezért meglepő kivételek közé tartozik a nyolcadik szám közepe.) Meglehetősen technikás a játék, a számok hosszához képest jól tele vannak tömve szélvészgyors, beteg témákkal.

Az egyetlen dolog, ami echte grindcore, az az idegbeteg rikácsolás, ami “megkoronázza” ezt a tömény, 12 perces gyűlöletbombát. Ez egyben a legkevésbé eredeti pont a lemezen, mivel ma a legtöbb grindcore énekes azt hiszem, kb. így szólal meg.

A maga nemében kiváló ez az igen tömör produkció. Az énekhang lehetne kicsit változatosabb, nekem már 10 perc hallgatás után megfájdult a fejem ettől a visítástól. De azért így is, wow… Grindcore fanok és a technikás, brutális zenék kedvelői nem tévedhetnek vele.

————————-

ENGLISH VERSION:

Even the cover of Gridlin’s new album is quite unordinary. In the fuzzy background you can see a monster whose head is like a Chinese dragon, and holds a machine gun in its hand.

The music is nerve-racking, technical, incredibly brutal grindcore. Many times, the description of a death metal band playing grindcore is even more fitting. For the riffing more than once death metalish, you can find the dark, twisted virtuoso not so common in grindcore. The music is terribly brutal, it virtually doesn’t stop for a second (among the rare, thus surprising exceptions is the middle of the eighth track). Fairly technical playing, the tracks – compared to their length – are well filled with light-fast, sick themes.

The only thing that is pure grindcore is this psychotic screaming that “enthrones” this straight, 12-minute long bomb of hate. At the same time, this is the least original point on the album, as I think that most of nowadays’ grindcore vocalists sound this way.

In its own genre, this fairly compact material is outstanding. The vocals could be somewhat more diverse, I got a headache after hearing this screaming only for 10 minutes. But still, wow… A must-have for grindcore fans and those who are into technical and brutal music.

Tracklist:

1. Amber Gray
2. 3 Miles Below Sea Level
3. The Jenova
4. Crash Logs
5. Black
6. Pattern Recognition
7. Antitheist
8. Stake Knife
9. Asuka
10. Burning Tiamat
11. Severance Package

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Hot News: European Release Of Gridlink’s “Longhena” Album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek