Lemezismertetők

HAIL! HORNET – Disperse The Curse

Kiadó: Relapse Records

Weboldal: myspace.com/2hailhornet

Kiadás éve: 2011

Stílus: Sludge Metal

Brief Sum: Classic sledge and hardcore essence on the new album of Hail!Hornet. Though it’s not a remarkable work, it has everything that we love in these music. 

 

Valamikor 2006-ban történt, hogy egy marihuánafüstös, whiskygőzös estén a southern/sludge/stoner körökben méltán legendás Sourvein énekesének, Troy Medlin-nek az az ötlete támadt, hogy alapít még egy bandát. Gyorsan fel is hívta két ősrégi cimboráját, Vince Burke-ot, és a Buzzov*en basszerosaként is ismert, de végképp kultikus figurává a Weedeater főnökeként váló Dixie Dave Collinst, akik persze azonnal igent mondtak, sőt, Vince beszervezte a csapatba a volt Alabama Thunderpussy-dobos Erik Larsont is. Ezzel megszületett a Hail!Hornet. A 2007-es első albumnak pedig most itt a folytatása; úgy látszik, Dixie sem sajnálja az időt és az energiát erre a bandára, holott rendesen lefoglalhatják a különböző projektjei.

A H!H zenéjét nagyjából úgy kell elképzelni, mintha fognánk a Buzzov*en hácésabb számait, összekevernénk valami mocskos rakendrollal, és mindehhez vegyük még hozzá a korai Entombed gitárhangzását. Igen, jól sejti a kedves olvasó, ez valóban gyilkol. A tempó általában jóval gyorsabb, mint a tagok egyéb sludge projektjei esetében; csak a címadó, a Kill the Liars, valamint a Buzzov*en Weeding-jére is emlékeztető, elnyújtott zárótétel, a Blacked Out in Broad Daylight képviseli a belassultabb vonalat. Ezektől eltekintve végigdarálják az egész műsoridőt Medlin-ék. Suttyóságból nyilván jelesre vizsgáznak az olyan riffek, amik már a Shoot the Pigs-ben leszakítják az ember arcát, de hát ezek a redneck csirkefogók nem is tudnának másképpen zenélni.

Igazából nem az a fajta lemez ez, amit nagyon mélyen elemezgetni lehetne, aki érzi az ilyesmi zenét, az úgyis már az első taktusoknál vicsorogva fogja szétzúzni a berendezést, aki meg nem, annak úgysem lehetne elmagyarázni azt az energiát, illetve magát az életérzést, ami a muzsikát ihlette.

Tracklist:

1. Shoot The Pigs
2. Gifted Horse
3. Disperse The Curse
4. Glass Roses
5. Beast of Bourbon
6. Kill the Liars
7. Unholy Foe
8. Suicide Belt
9. Dullards Creed
10. Scars
11. Blacked Out In Broad Daylight

Pontszám: 7.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek