Lemezismertetők

HAIL OF BULLETS – III The Rommel Chronicles

Kiadó: Metal Blade Records

Weboldal: www.hailofbullets.com

Kiadás éve: 2013

Stílus: Death Metal

Brief Sum: I just can’t find anything to nitpick in „III The Rommel Chronicles”, which is the most remarkable album of this year, something that the creators can be deservedly proud of, and it’s good to see, that a band as old as them can make music with such gusto.

 

Mikor 2006-ban megalakult az underground tagokból verbuválódott (Asphyx, Gorefest, Thanatos), holland Hail of Bullets nem jósoltam volna ekkora jövőt a csapatnak. Nem mintha a lemezeik nem lettek volna tökéletesek, de mindig félek, hogy az ilyen próbálkozások csak hirtelen fellángolások (sok példa volt ilyenre). Szerencsére itt most nincs szó ilyenről és a Hail of Bullets háborús gépezete kegyetlenül menetel előre. Melynek mostani eredménye a harmadik lemez a „III : The Rommel Chronicles”. Már az elejétől fogva egy kialakult koncepció és stílus mentén dolgoznak, és ezt finomítgatják, formálják, melyek az egyre jobban megírt nóták képében öltenek testet. Amikből most megint kapunk egy adagra valót méghozzá egy konceptlemez képében, mely egy II. világháborús német tábornagy egy bizonyos Erwin Rommel útját meséli el. Érdekes elgondolás és persze ehhez a fajta death metal-hoz tökéletesen passzol is. A Hail of Bullets mindig is egyformán erős volt a kíméletlen zenei mészárlás mellett a lassabb doom-os témákban is, melyek olyan hangulati összképpel vannak megáldva, melyről rögtön megismerhető a zenekar arculata. Az alapból nem túl barátságos zene pedig még meg is van fűszerezve, olyan gitárdallamokkal, amik még jobban kidomborítják a zene hangulatát. A háború síri, mindent elpusztító, komor atmoszféráját. Elég csak meghallgatni a „DG-7” című tételt, de akármelyiket említhetném.

A dalok most minden eddiginél egységesebb színvonalon mozognak, melyek a jó riffek mellett remek szólókban is bővelkednek. S persze nem lehet eléggé dicsérni Martin Van Drunen jellegzetes hangját, Ed Warby kíméletlen dobolását, Paul és Stephan remek játékát, melyek az erő mellett a kreativitásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Hát hiába nem ma kezdték a szakmát, és emellett még a zenészek tökéletese összhangja is lerí a dalokról. Akik olyan nótákat tudnak írni, mint a „Swoop of the Falcon, ”DAK”, ”The Desert Fox” vagy a „Death of a Field Marshal„ az nem igényel különösebb kommentárt. A hangzás most is tipikus Hail of Bullets erőteljes ám kellően koszos még is tökéletes kivehető minden egyes hang. A borító is a már említett kialakult stílusra felfűzhető alkotás.

Nem tudok tehát belekötni a „III : The Rommel Chronicles”-ba és az idei év egyik kiemelkedő alkotása, melyre méltán lehetnek büszkék és jó látni, hogy ennyi idősen is micsoda elánnal tud zenélni egy csapat. Maximális tisztelet! Találkozzunk a háborús övezetbe!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Swoop Of The Falcon
2. Pour Le Mérite
3. DG-7
4. To The Last Breath Of Man And Beast
5. DAK
6. The Desert Fox
7. Tobruk
8. Farewell To Africa
9. The Final Front
10. Death Of A Field Marshal


Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Hail Of Bullets launches lyric video for ‘Swoop Of The Falcon’

KMZ

Hot News: Hail Of Bullets launch second single taken off new album ‘III The Rommel Chronicles’ exclusively via Metal Hammer Germany!

KMZ

Hot News: Hail Of Bullets launch landing page and first single from new album ‘III The Rommel Chronicles’!

KMZ

Hot News: Hail Of Bullets launch video teaser for new album with bits of new music and reveal album title and artwork!

KMZ

Hot News: Hail Of Bullets to release limited Picture Disc of ‘On Divine Winds’ in September!

KMZ

Hail Of Bullets Interjú

Dr. Feelgood

HAIL OF BULLETS – On Divine Winds

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek