Lemezismertetők

HARDCORE SUPERSTAR – C’mon Take On Me

Kiadó: Nuclear Blast

Weboldal: www.hardcoresuperstar.com

Kiadás éve: 2013

Stílus: Hard Rock

Brief Sum: Some may say that compared to their previous works, this one is powerless, flat, lacks the guts, that it is far from fast and is simply not rebellious. They may be right. But for those, who „simply” like good songs, have nothing against a middle tempo and don’t shun memorable melodies, I think this won’t be a disappointment.

Majdnem felröhögtem, amikor azt olvastam az új lemez kapcsán, hogy a svéd srácok a thrash metalt házasították a sleaze rockkal, annak az eredménye lett street metalnak nevezett muzsikájuk. Nem mondom, hogy nincsenek metalos elemek, de hogy thrash… Aztán Adde szavai megvilágosodást hoztak sötét elmémbe. Szerinte mindkét műfaj arcai a csatornából jönnek, nagy edzőcipőket hordanak, flúgosak kicsit, és ponyvát olvasnak. El sem hiszi, hogy másnak nem jutott eddig eszébe összehozni őket. Háááát… Ilyen téren valóban vannak közös pontok. Zeneileg azonban már nem ilyen egyértelmű a helyzet.
A lassan veteránnak nevezhető svéd arcoknak ez a 9. lemeze, melyet a Crüe, Metallica és The Cult lemezekről ismerősen csengő nevű Randy Staub kevert és producelt. Úgy vélem, nem is végzett rossz munkát. Fényes, de nem túl steril, arányos hangzású anyag került napvilágra.

Hangulatos kis vurstlimuzsikával, az elnyújtott intróként funkcionáló Cutting The Slack-el indul a lemez, ezt szokásom szerint feleslegesnek érzem, már csak a hossza miatt is. A zajosan beköszönő, kissé darabos C’mon Take On Me egyébként is sokkal hatásosabb nyitány lehetne, de tökéletesen megfelelne erre a célra abszolút kedvencem, a hatalmas kórussal nyitó, laza akusztikus alappal operáló One More Minute is. Csodás gitárfinomságokkal színezve szépen menetel előre Above The Law, hogy átadhassa hallójáratainkat a szigorúbb, bólogatós Are You Gonna Cry Now-nak. Megnyugvást hoz a csendesen induló, vokáldús, akusztikus Stranger Of Mine, melyet másik kedvencem a kiváló szólóval bemutatkozó, zakatolós Won’t Take The Blame követ. Hogy ezt miért is szedték két részre a srácok, a mai napig nem értem. Se dramaturgiailag, se zeneileg. Merthogy mindenhogy ragad. Darabokban is. Szép munka. Ahogy a letisztult, gitármelódiákban is ütős újabb favorit, a Dead Man’s Shoes is. A Because Of You-ról mindig az jut eszembe, hogy az eredetijét tutira egy amerikás country-rock banda játssza, a vezérdallama meg akkora deja vu, hogy sírok. Mégis úgy magával ragad, hogy te is sírni fogsz. Pőre sláger. Betojás.
A lemez számomra leghalványabb tétele az egyébként nem rossz, de elég tipikus és kissé lapos Too Much Business, amit egy levezetésnek kiváló power ballada, a Long Time No See követ, melynek érdemes megemlíteni a zseniális szólóját.

Vannak, akik szerint a korábbi munkákhoz képest lapos, energiátlan, nem elég gyors, nem elég szőrös és nem elég lázadó az anyag. Azt hiszem, igazuk lehet. Aki azonban „csak” jó dalokat szeretne, nem ellensége a középtempó és az emlékezetes melódiákat sem veti meg, az azt hiszem, nem fog csalódni.
Felsejlenek itt-ott sóhajnyi emlékek a nagy elődök munkáiból, de semmi konkrét, és különben is csak jót tesznek a daloknak, úgyhogy nem nevesíteném őket. A lényeg, hogy letisztult, kiváló, dallamgazdag muzsikát hoztak össze a fiúk. Remek hallgatnivaló.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Cutting The Slack
2. C’mon Take On Me
3. One More Minute
4. Above The Law
5. Are You Gonna Cry Now
6. Stranger Of Mine
7. Won’t Take The Blame pt.
8. Won’t Take The Blame pt. 2 (Sect Meeting)
9. Dead Man’s Shoes
10. Because Of You
11. Too Much Business
12. Long Time No See


Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Hardcore Superstar – ‘Last Call For Alcohol’ video clip released!

KMZ

Hot News: Hardcore Superstar – second teaser for their upcoming new live video on ‘Last Call For Alcohol’ released!

KMZ

Hot News: Hardcore Superstar – release first teaser for their upcoming new live video on ‘Last Call For Alcohol’

KMZ

Hot News: Hardcore Superstar – ‘Because Of You’ video double premiere today!

KMZ

Hot News: Hardcore Superstar – trailer for upcoming European Tour released!

KMZ

Hot News: Hardcore Superstar – Announce Co-Headliner Tour with Buckcherry!

KMZ

Hot News: Hardcore Superstar – `C’mon Take On Me´ Video Clip Released!

KMZ

Hot News: Hardcore Superstar – Release “Above The Law” Video Clip & Digital iTunes Single, Announce Tour Dates

KMZ

Hot News: Hardcore Superstar – Tour Trailer Online!

KMZ

Hot News: Hardcore Superstar – Unveil Album Cover & Tracklist Of “C’mon Take On Me”!

KMZ

Hot News: Hardcore Superstar – Release New Single “One More Minute“ + Free Download!

KMZ

Hot News: Hardcore Superstar – Announce New Album!

KMZ

Hot News: Hardcore Superstar – Summer Shows Confirmed!

KMZ

Hot News – Hardcore Superstar: Teaser For Brand New Track!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek