Lemezismertetők

HATE – Rugia

A lengyel Hate immáron 30 éves múltra tekint vissza, s azt kell, mondjam, az ATF Sinner gitáros/énekes vezette horda semmit sem vesztett erejéből az idők során. Anno 2009. február 13-án jártak nálunk Ungváron is, sajnos lemaradtam róluk, ugyanis aznap a Kreator-on voltam Debrecenben, de a videót visszanézve, kegyetlen bulit nyomtak Adamék. (legalább a posztert sikerült aláírattatnom velük a néhai kedvesem (R.I.P.) által, ám sajnos azóta sem sikerült elcsípnem őket élőben).

Visszatérve a csapat munkásságára, mesterien keverik a Death és a Black metalt évtizedek óta, az új anyagukon sincs ez másképpen, a „Rugia” a 12-dik sorlemezük egyébiránt.

Röviden a tagságról: a dobos Pavulon, aki 2014-től volt a varsói horda tagja, egészségügyi problémák miatt kénytelen volt távozni a zenekarból 2020-ban, Nar-Sil (Neolith, Virgin Snatch, Embrional) került a helyére vérfrissítésként. Domin gitáros 2017-től, Tiermes basszusgitáros (aki élőben már 2018-tól kisegítette a gárdát) 2020-tól a teljes jogú tagjai a Death/Black alakulatnak.

Nos, a lengyel kvartett Adam The First Sinner elmondása szerint egy új fejezetet nyitott a „Rugia”-val, s bár Adam a csapat szíve-lelke, de együtt dolgozták ki ezt a minden igényt kielégítő nagylemezt. A szövegek folytatólagosan a szláv mitológiában merülnek el, itt említeném meg, hogy Rugia a mai Rügen-szigete, ahol a régi idők pogány szláv törzsei zarándoklatokat tettek, valamint rituálékat végeztek. A legújabb Hate album ennek az ősi szláv kultúrának állít emléket tökéletes zenei megfogalmazásban majd’ 36 percen keresztül. A lengyel srácok ezúttal is a Wiesłaski testvérek (Slawek és Wojtek) stúdiójában dolgoztak, a billentyűs, sample-részek Michał Staczkunkoz kötődnek, a borító pedig Daniel Rusiłowicz igényes munkája (ő 2010-től készít a Hate-nek csapatképeket és festményeket).

A Metal Blade kiadó YouTube csatornáján fenn van a teljes nagylemez + három Hate videóval („Rugia”,„Resurgence” és az „Exiles of Pantheon”) egyetemben, érdemes megtekinteni őket. Szerény véleményem szerint ez a Hate legjobb, legerősebb lemeze (természetesen a régebbi kiadványaik sem voltak gyengék) teli s tele atmoszférikus melódiákkal. Kedvenc számot nem említek, mindegyik nagyon topon van.

Maximális pontszámot adok ATF Sinnernek és társainak a bűnben, remélem hamarosan végre-valahára sikerül élőben is látnom majd őket.

Kiadó: Metal Blade Records
Kiadás éve: 2021
Stílus: Black / Death
Weboldal: https://www.facebook.com/HATEOFFICIAL

Tracklist:

  1. Rugia
  2. The Wolf Queen
  3. Exiles of Pantheon
  4. Saturnus
  5. Awakening the Gods Within
  6. Resurgence
  7. Velesian Guard
  8. Sun of Extinction
  9. Sacred Dnieper

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Közös turnén érkezik a Hate és a Batushka

KMZ

Nargaroth, Absu, Hate, Bloodrocuted, Nekrodelirium – Koncertbeszámoló

Krol

Hate – Leviathan (Official Lyric Video)

KMZ

Hate – Videópremier a „Valley Of Darkness“ számhoz!

KMZ

Hot News: Hate – Recording New Album!

KMZ

Hot News: Hate – Tour 2014

KMZ

Hot News: Hate – continues!

KMZ

Hate – Alchemy of Blood video

KMZ

Hot News: Hate – Making Of „Solarflesh“ – Documentary

KMZ

Hot News: Hate – To Support Hypocrisy

KMZ

Hot News: Hate – Album Trailer

KMZ

Hot News: Hate – Teasers for the upcoming album Solarflesh revealed!

KMZ

Hot News: Hate Finished – Recording For Their New Album Solarflesh!

KMZ

Hot News: Hate on Metalfest 2012 and working on a new album!

KMZ

Hot News: Hate – Upcoming tour in Brazil and signs with booking agency Rock The Nation!

KMZ

Hot News – Napalm Records news: Tiamat – Hate

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek