Lemezismertetők

HATE SQUAD – Degüello Wartunes

Kiadó: Dockyard1

Weboldal: www.hatesquad.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Hardcore / Thrash

 

 

 

 

A német H8 Core veteránok a 90-es évek elején csaptak először a húrok közé. Zenéjük súlyos, gyűlölettel teli, kompromisszumoktól mentes. A zenekar alakulásának 15. évfordulóját egy brutális albummal ünnepelte meg. Ez pedig a Degüello Wartunes. A lemezen többek között Marcus Bischoff (Heaven Shall Burn), Timo Böhling (Maintain) és Julian Tamke (Maintain) is vendégeskedik. De lássuk csak mit rejt az anyag!

Egy félperces spanyolos intro után el is kezdődik a döngölés. Sok újdonságra ne számítson senki, itt kőkemény bunkó hardcore témák röpködnek rengeteg kétlábdobbal alátámasztva. A vokálokat süvítő ordibálások, mély hörgések jellemzik, itt-ott néha úgy érzi az ember hogy kicsit be is van mélyítve a vokál, hogy még durvábbnak hasson. A szövegek vérlázítóak és akár első hallgatás után megjegyezhetőek, szinte minden dalba sikerült csempészni olyan szövegrészeket, amik koncerten az egész közönség kántáltatására alkamasnak bizonyulhatnak. Ilyen például rögtön a második track a Rise Up. Ami nagy pozitívum, hogy bár az album 60-70 százalékát a hc témák teszik ki, sikerült death metalos elemeket is beépíteni a zenébe. Vegyük például a Killing Spree című dalt. A refrénről konkrétan a Morbid Angel sok f-es albuma ugrott be rögtön, ami nagyon kellemes meglepetés.

Az At The End Alone egy nagyon jó sulykólós lassabb riffekből felépített dal, jókis elszállós dallamvilággal. Az Anger From The Gutter egy ugrándozós tétel, sok thrash-es elemmel, klasszikus fogós hc refrénnel. Az egyetlen bugyuta szám a lemezen szerintem a My War, de csak a szöveg miatt, bár sokaknak tetszhet, de a mondanivalója szerintem egy kicsit túl klisés és lerágott csont. Utolsó előtti dalnak sikerült egy hamisítatlan futball-huligán himnuszt kreálni, ami egy az egyben tökéletes képet ad a zenekarról. Milyen meglepő, hogy a dal címe Hannover H8core. 🙂 A lemez jól fel van építve, a műfaj keretein belül változatosnak mondható, jók a death-es, thrash-es behúzások, szóval aki szereti ezt a fajta muzsikát, vagy már tisztában van a Hate Squad munkásságával mindenképp szerezze be a lemezt. De ha szimplán csak verekedni akarsz, akkor is jó választás…:)

Tracklist:

1. Degüello Wartunes
2. Rise Up
3. Killing Spree
4. At the End Alone
5. Anger from the Gutter
6. Aggro Manticore
7. Never Surrender… Die Fighting!
8. My War
9. Shank
10. Hannover H8core
11. Rivers of Blood

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek